İzmir’de kurtuluş coşkusu

Milli Mücadele’nin emperyalizme karşı zafere ulaştığı İzmir’de 9 Eylül her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlandı.

Yayınlanma: 09.09.2019 - 22:15
Abone Ol google-news

Kurtuluş Savaşı’nın zafere uzanan son adımı niteliğini taşıyan İzmir’in kurtuluş günü yine büyük bir coşkuyla kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 97’nci yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler her yıl olduğu gibi “Zafer Yürüyüşü” ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergâhı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çelenk sundu. Çelenk sunumlarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İzmir Valiliği önündeki törende atlı süvari birliklerinin 9 Eylül’de İzmir’e girişi ve valilik binasında Türk bayrağını göndere çekişi canlandırıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törenlerde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “9 Eylül 1922’de, İzmir’in ve ülkemizin emperyalizmden kurtuluşunu sağlayan zaferin 97. yılında, sizlere hitap etmek büyük bir şeref” diye konuşu. İzmir’in Kurtuluş savaşını başlatan şehir olduğunu vurgulayan Soyer, özetle şunları kaydetti: “Kurtuluştan kuruluşa giden bu tarihi yürüyüşte, hiçbirimiz arasında siyasi uçurumlar yoktu. Farklılıklarımızı; ayrışmanın değil, bütünleşmenin gücü haline getirdik ve ülkemizi emperyalist devletlerin işgalinden hep birlikte kurtardık. Bugün yine aynı şiarla, İzmir’i ve ülkemizi ayrışma ve kutuplaşmalardan arındırarak ortak vicdan ve akılla geleceğe taşımayı hedefliyoruz”

Erdoğan tebrik telgrafı gönderdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’in kurtuluş yıldönümünü kutladı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, İzmir’in kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Vali Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tebrik telgrafı gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler