Erdoğan'ın AB'ye öfkesi dinmiyor

'14 Aralık Operasyonu'nun ardından yaptığı ilk açıklamada Avrupa Birliği'ni hedef alan Erdoğan'ın gündeminde bugün de Avrupa Birliği vardı.

Yayınlanma: 20.12.2014 - 12:42
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen DEİK Genel Kurulu'nda konuştu.

Konuşmasında 17-25 Aralık operasyonuna değinen Erdoğan, "17 - 25 Aralık darbe girişimini yaşadık. Bütün bu saldırıların neticesinde boyun eğseydik bugünlere ulaşamazdık.  Bakın darbenin sonucu konusunda kendilerinden o kadar emindiler ki darbe sonrası kullanılmak üzere iddianameyi hazırlamışlar. O iddianameye dönemin başbakanı yazmışlar . Dönemin başbakanı diyenler dönemin haşhaşı örgütü oldular. Kısa sürede içinde dönemin haşhaşı örgütünü kimse hatırlamayacak. Hatırlayan da hayırla yad etmeyecek" dedi.

"Bir senaryo çökerse başka bir senaryo yazarlar" diyen Erdoğan, "12 yıldır bunu yapıyorlar.  Düne kadar birbirine demediklerini bırakmayanlar bugün yaklaşıyorlar. Niye? Üst akıl bunu söylüyor. Çünkü patron öyle istiyor. Patrona da itiraz edemezler. Çünkü aldıkları sözlerin diyetini ödemek zorundadırlar. Şimdi tabular yıkılıyor. Bizim ödenecek bir diyetimiz yok. Onun için bu kadar cesaretle hareket ediyoruz. Biz yetkiyi birilerinden almadık biz yetkisi milletten aldık" diye konuştu.

"GERÇEKTEN ŞU ANDA DİKKATLİ TEMİZ BİR SÜREÇ İŞLİYOR"

14 Aralık operasyonuyla ilgili de konuşan Erdoğan, "14 Aralık tarihinden yargı önündeki delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bende bu süreci takip ediyorum. Gerçekten şu anda dikkatli temiz bir süreç işliyor. Bu süreç başladıktan sonra malum çevreler 'basın susturuluyor' diye kampanya başlattılar" şeklinde konuştu.

"AB bile tatil gününde açıklama yaptı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar ne kadar hassas. 50 yıldır bizi kapılarında bekletenlerin bu hassasiyeti nerden geliyor. Ben bu AB'nin en büyük ülkesine PKK terör örgütünü ülkeniz de besliyorsunuz dediğimde baştaki zattan yada hanımefendi haklarında 4 bin dosya var dediler. Netice hiç. Yada verdikleri cevap burası hukuk devletidir. Türkiye de bir hukuk devleti. Burası guguk devleti mi?" diye konuştu.

Erdoğan, "Türkiye'deki mahkemenin kararlarına ve tasarrufuna saygı göstereceksiniz. Neymiş gözaltına alınanlar gazeteciymiş. Ya gazeteci suç işlemiyor mu?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye AB'nin önünde kapı kulu değildir" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler