İYİ Parti'nin 'gıda terörü'ne yönelik araştırma önergesi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

İnsan sağlığını tehdit eden hileli gıda üretimini Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Grubu'nun verdiği, gıda ürünlerinin üretimine yönelik araştırma önergesi AKP'nin 'ret', MHP'nin 'çekimser' oyları ile kabul edilmedi. İYİ Partili Fahrettin Yokuş, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Türkiye'de gıda sahteciliği adı altında yapılan "gıda teröründe" ciddi oranda artışların görüldüğünü belirterek, "Gıda ürünleri içerisinde hile yapılmayan ürün neredeyse yok gibi" dedi.

Yayınlanma: 05.11.2019 - 21:02
İYİ Parti'nin 'gıda terörü'ne yönelik araştırma önergesi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin, insanların sağlığını tehdit edecek gıda ürünlerinin üretimine ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye'de gıda sahteciliği adı altında yapılan "gıda teröründe" ciddi oranda artışların görüldüğünü belirterek, tüketilen gıdaların büyük bir bölümünde firmalar ve kişilerin merdiven altı taklit ve tağşiş gıdalarını üreterek piyasaya sürdüğünü söyledi. Bu ürünlerin halkın sağlığını tehdit ettiğine işaret eden Yokuş, "Gıda ürünleri içerisinde hile yapılmayan ürün neredeyse yok gibi." dedi.

Gıda sahteciliğine ilişkin örnekler veren Yokuş, para cezalarının yetersizliği nedeniyle bakanlıkların kamuoyuna ifşa ettiği firmaların isim değiştirerek hileli üretimlerine devam ettiğini kaydetti.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da, çok önemli bir halk sağlığı meselesini konuştuklarını belirterek, 2019'da 618 firmaya ait bin 211 ürünün denetlenerek taklit ve tağşiş olduğunun ortaya çıktığını, bakanlıkların bunları ifşa etmesinin de sorunu çözmediğini ifade etti.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, gıda denetimlerinde yaşanan sorunları anlattı. Son günlerde bir ıspanak meselesinin olduğunu vurgulayan Sarıbal, "Tarım ve Sağlık bakanlıkları, 24 saatten fazla oldu henüz bir açıklama yapamıyor. Binlerce çiftçi var. Binlerce dönüm ıspanak ekili ve şu anda pazarlarda kimse ıspanak almıyor." dedi.

AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise, Türkiye'de 2002 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı veya Sağlık Bakanlığında toplam bin 500 kişiyle yılda toplam 40 bin denetimin yapılabildiğini, bugün gelinen noktada 7 binin üzerindeki denetmenle yılda 1 milyon 200 bin denetimin yapıldığını söyledi. Kılıç, "Her geçen gün arttırılan denetmen ve denetim sayısıyla bunu kontrol altına alma noktasında ciddi bir gelişme, ilerleme var." diye konuştu.

İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi.

''AKP 'RET', MHP 'ÇEKİMSER' OY KULLANDI''

İyi Partili Fahrettin Yokuş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''İyi Parti Grubunun İnsan Sağlığını tehdit eden Hileli gıda üretiminin ( Gıda terörü) araştırılması ve gerekli tefbirlerin alınmasına yönelik vermiş olduğu Meclis araştırma önergesi Ak parti grubunun red , Mhp'nin çekimser oyları ile Meclis Genel Kurulundan geçmedi'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler