Meclis RTÜK'te seçim için davayı bekleyecek

CHP’li Utku Çakırözer, RTÜK üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi üzerine daha önce Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a yönelik; Meclis Başkanlığı’na yeni üye seçimi için yazılan yazının işleme alınmaması çağrısını Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da yineledi. Çakırözer, “Yürütme durdurma talebi Danıştay’dayken Meclisin bu dilekçeyi işlemi alması hukuka aykırı olacaktır” dedi. Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de “Bu beklenecek, üye seçimine ilişkin herhangi bir şeye gitmiyoruz” karşılığını verdi. Çakırözer, hukuka uygun olanın yapıldığını belirtti.

Yayınlanma: 08.11.2019 - 14:04
Abone Ol google-news

CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer, RTÜK üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi ile ilgili olarak daha önce Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a RTÜK’ten gelen yeni üye seçimine ilişkin yazının işleme konmaması çağrısını yapmıştı. 

MECLİS OLARAK İÇİMİZE SİNDİREMEYİZ

Çakırözer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “283 milletvekilinin iradesi 6 üst kurul üyesinin kararı ile gasp edilmiştir. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a, Bildirici’nin görevine hukuksuz bir şekilde son verildiğini bildiren ve yeni üye seçilmesini isteyen RTÜK yazısının işleme konulmaması çağrısı yapıyoruz. Meclis iradesinin gasbına yine Meclis dur demelidir” ifadelerini kullanmıştı. Çakırözer, Meclis Başkanlığı’na yönelik çağrısını, Meclis’in 2020 bütçesinin görüşmeleri sırasında da tekrarladı. Çakırözer, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “283 oyla ama 600 milletvekilinin iradesiyle ortaya konan bir kararın 6 kişinin oyuyla yok sayılmasını Meclis olarak bizim içimize sindiremememiz gerekmektedir. Bizler Meclis Başkanlığının RTÜK'ten gelen ve Bildirici'nin yerine yeni bir üye seçilmesini talep eden yazının işleme konulmamasını talep ediyoruz. Bildirici konuyla ilgili, biliyorsunuz, iptal davası açmıştır. Bu dava görevden alınma işleminin yürütmesinin durdurulması talebidir. O yüzden, bu yürütme durdurma talebi Danıştay’dayken Meclisin bu dilekçeyi işlemi alması hukuka aykırı olacaktır diye düşünüyoruz” dedi. 

İŞLEME ALINMAYACAK SİNYALİ

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise Çakırözer’in bu çağrısı karşısında, RTÜK’ten gelen dilekçesinin açılan dava nedeniyle işleme alınmayacağı sinyalini verdi. Bilgiç, “Sayın Bildirici zaten  yürütmenin durdurulmasına ilişkin bir dava açtı. Şu anda bu beklenecek, üye seçimine ilişkin herhangi bir şeye gitmiyoruz” dedi. 

MECLİS’İN, MİLLETİN İRADESİNE DARBEDİR

Çakırözer, “Doğrusu da buydu. Yürütmesinin durdurulması ve iptali ile ilgili davası açılan bir işleme ilişkin Meclis Başkanlığı’na yazılan bir yazının bekletilmesi hukuka en uygun tavır. Meclis Başkanlığı’nın bu yazıyı dikkate alması ve işleme koyması hukuka da aykırı olurdu. RTÜK’ün Faruk Bildirci’yi görevden alması Meclis iradesine, millet iradesine darbedir. RTÜK’ün altı üyesinin bu kararının kesinlikle uygulanmaması gerekir” diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler