Erdoğan: Kökten bir çözüm getiremedik...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda konuştu. ABD Başkanı Donald Trump'la geçen hafta yaptığı görüşmeyi anlatan Erdoğan 'yaptığımız görüşmelerde aramızdaki birçok meseleye kökten bir çözüm getiremedik. İşbirliği yapabileceğimiz alanlara yöneliyoruz...' dedi.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 12:11
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Yeni yönetim sistemimizde artık yeni tasarıların yasalaştırılmasında vekillerimize önemli işler düşüyor. Her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Bölgesine gidecek ve tüm ilçe ve köylerine kadar gidecek bize ulaştılması gerekenleri bize; bakan yardımcılarımıza ulaştırışması gerekenleri onlara da iletecek.

ABD ZİYARETİ

-Başkan Trump'la dar kapsamlı verimli toplantılar yaptık. Türkiye ABD ilişkilerinin zor dönemde olduğu sır değil. Aramızdaki sorunların çoğu küçük pürüzlerden ulaşııyor. Suni olarak büyütülmüştür. İlişkileri bozma çabasını en iyi gören Trumptır. Dolayısıyla indiyatif kullanmaktadır. Biz de işbirliği yapabileceğimiz alanlara yöneliyoruz. Evet aramızdaki sorunlara kökten bir çözüm getiremedik ama bu meselelerin ilişkilerimizi esir altına almasına izin vermeyeceğimizi tüm dünyaya gösterdik.

'S-400'DEN VAZGEÇMEYECEĞİMİZİ TRUMP'A İLETTİK'

-Sorunların kilit noktası haline dönüştürülen S-400 konusunda da çözüm yolu aranması konusunda mutabık kaldık. Sayın Trump’a Türkiye’nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye’nin bu konuda adım atmayacağını Trump’a anlattık. ABD’den Patriot sistemi alma talebimizi de tekrarladık. F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik. F-35’te Türkiye müşteri değil ortaktır. Uzlaşmaz tavır sürerse başka arayışa gireceğimizi söyledik.Görüşmemizin ardından bu tasarı bloke edilmiştir.

-Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kararının haksız olduğunu belgeleriyle ortaya koyduk.  Görüşmemizin ardından bu tasarı bloke edilmiştir. ABD'de süren azil süreci Başkan Trump'ı temkinli hareket etmeye sürüklediği açıktır. Bu süreç bittiğinde ilişkilerimiz güç kazanacaktır.

-Suriye melesi görüşmelerimizde en önemli maddeydi... Cezaevlerin de geri gönderme merkezlerinde bine yakın DEAŞ'lı bulunuyor. Bağdadi'nin yakaladığımız yakınlarından çok önemli istihbari bilgiler elde edildi. PKK/YPG, Suriye'de cezaevlerinde bulunan binlerce DEAŞ'lıyı şantaj malzemesi olarak serbest bıraktı. ABD'de bir kesimin Suriye'de bölcü terör örgütünü destekleme çabası gösterdiği anlaşılıyor. Şu an elimizde çok öönemli bilgiler öğrenilmiştir. Ortaklar vardı ya YPG- PYD onlar DEAŞ'lıları serbest bıraktılar...

-Barış Pınarı Harekatı'nda bin 200 terörist etkisiz hale getirildi.

-Suriye Milli Ordu'suna yönelik hergün saldırı düzenleniyor. Saldırıların tamamı PKK ürünüdür. 

-MAZLUM KOBANİ: Mesele ne Türkiye’nin yaptıkları ne de yapmadıklarıdır. Ne Mazlum Kobani’si, böyle birisi yok. Ferit Abdi bizim ülkemizde yüzlerce insanın ölümünden sorumlu terör örgütünün başıdır. Biz bunu ABD’ye de Rusya’ya da anlattık. Sayın Trump ve senatörlere video ile anlattık. Bu onları ciddi manada etkiledi. Bu işi öyle yere bulaştırıyorlar ki bizim Kürtlere karşı olduğumuzu anlatıyorlar, HDP gibi. Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Amerika’da faaliyetlerini sürdüren  FETÖ elebaşı ve mensuplarıyla ilgili taleplerimizi tekrarladık. 

-Bizim Kürtlere karşı olduğumuzu anlatıyorlar. HDP gibi. Biz Kürt kardeşlerimize değil, PKK'ye karşıyız.

-FETÖ'le mücadelede kararlığımızı anlattık. Hangi kisfeye bürünürlerse bürünsünler. Türkiye'yi bu yoldan döndüremeyecekler. 

Erdoğan, Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna verilmesiyle ilgili eleştirilerini yineleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

-Tank Palet fabrikasının mülkiyetinin devlette olduğu, sadece işletme hakkının belli bir süreyle Katar ve Türk iş birliğinden oluşan BMC'ye devredildiği, yapılacak yatırımlarla fabrikanın daha etkin şekilde çalışacağı tekrar tekrar anlatıldı. 50 milyon dolarlık yeni bir yatırımla buranın çok daha işlevsel hale gelebileceği de bu anlaşmanın kayıtları içerisinde vardır. Yalancının mumu da malum yatsıya kadar yanar. Arkadaşlarıma şu talimatı verdim. Bu konuyu sayın genel başkana ilkokul bile değil, bir anaokulu öğrencisine anlatır gibi tane tane anlatacaklar. Ta ki anlayana kadar bu izahat sürecek.

-Türkiye'de bin liranın altında emekli maaşı alan yoktur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler