Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz buluşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te gerçekleştirdiği AKP Grup Toplantısı'nın ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhalefet kulisinde görüştü. Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili geçen hafta 'seçimi kaybetsek de yokuz' diyen Erdoğan'ı desteklediğini ifade etti. 2018 yılının Haziran ayındaki genel seçimden önce yaptığı bir konuşmada "EYT'lilerin mağduriyetlerini gidereceğiz" diyen Bahçeli'nin, bugün Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili tavrı sorulduğunda ''Hükümetin tavrını destekliyoruz'' demesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 13:15
Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz buluşma
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de bir araya geldi. Bahçeli 23 Eylül'den bu yana grup toplantısını gerçekleştirmiyordu. Bahçeli Meclis'te vekillerle yemekte buluştu. 

Bahçeli de basın mensupları ile sohbeti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesine ilişkin, "Sohbet toplantısı oldu, hal hatır soruyoruz karşılıklı, yakın alaka gösteriyor rahatsızlığım sürecinde" ifadelerini kullandı.

EYT

2018 yılının Haziran ayındaki genel seçimden önce yaptığı bir konuşmada "EYT'lilerin mağduriyetlerini gidereceğiz" diyen Bahçeli'nin, bugün Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili tavrı sorulduğunda ''Hükümetin tavrını destekliyoruz'' demesi dikkat çekti.

Erdoğan, geçen hafta katıldığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde yaptığı açıklamada;

"Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır" demişti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, Erdoğan'a "Anayasal hakkımızın iadesini istiyoruz" ifadeleriyle yanıt vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler