MHP’li Yönter’den Macron’a tepki: Neden rahatsız oluyorlar

MHP Şişli İlçe Başkanlığının düzenlediği ‘İstanbul yarınlar için bir arada’ temalı toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un NATO ve Barış Pınarı harekatı hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirerek “Biz güvenliğimiz için terörle mücadele ediyoruz. Bunlar neden rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 30.11.2019 - 16:13
Abone Ol google-news

MHP Şişli İlçe Başkanlığı, ‘İstanbul yarınlar için bir arada’ temalı istişare toplantısı düzenledi. Şişli Grand Cevahir Hotel’de düzenlenen toplantıya TBMM Başkanvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Merkez yönetim kurulu üyeleri ile MHP’li yöneticiler , STK ve meslek odaları üyeleri, Şişli muhtarları katıldı. Burada konuşan İzzet Ulvi Yönter, “TBMM’ye dün itibari ile bir kanun teklifi sunduk. Muhtarlarımız ne önerdiyse, teklifimizin metninde var. Hep birlikte bu kanun teklifimizin yasalaşması konusunda da mücadelemizi yapacağız” dedi.

Yönter, Türkiye’nin stratejik sorunların hedefinde yer aldığını belirterek, “Biz başarmak zorundayız çünkü biz zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Stratejik sorunların hedefindeyiz ve bizi çözmek istiyorlar. Biz, bu zorlu coğrafyada binlerce yıldır varız ve binlerce yıl daha kalmak için mücadele etmeye de devam edeceğiz. Şuan da Türkiye Cumhuriyeti çok yoğun bir beka mücadelesi veriyor. NATO, PKK YPG Terör Örgütü’ne karşı hazırlanmış plana itiraz etti. NATO, liderimiz Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle sorgulanmalı ve yargılanmalıdır. Biz terörle mücadele ederken, güvenlik şemsiyesi altında birlikte olduğumuz NATO, bizim terörle mücadelemize nasıl mesafeli davranır? Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla körfez ülkelerine bir haller oldu. Biz güvenliğimiz için terörle mücadele ediyoruz. Bunlar neden rahatsız oluyorlar? ” diye sordu.

‘MACRON’UN NİYETİ İYİ DEĞİL’

Toplantının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un NATO ve Barış Pınarı harekatı hakkında yaptığı açıklamaları gazetemize değerlendiren Ulvi Yönter, “ Macron’un niyeti iyi değil. Macron Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı içine sindirememiş, halen haçlı kafasını taşıyan birisi. NATO ve Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sözleri tam bir hezeyan, tam bir haysiyetsizliktir. NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti diyor. Öldüyse eğer rest çeksin ve ayrılsın NATO’dan. 1910’lu yıllara tekrar dönüp bölgeyi paylaşmak mı istiyorlar? Macron tarihin yanlış yarinde duruyor ve çarpık bir zihniyete sahip. Türkiye onun ve o zihniyetin plan ve projelerine müsaade etmeyecek’ ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler