KYK borçları silinecek mi?

Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu borçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 19:14
KYK borçları silinecek mi?
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için "Gündemimizde masaya yatırıcağız. Öğrencilerin lehine bir adım atacağız" dedi. Cumhurbaşkanı KYK tarafından verilen öğrenci kredisinin de kaldırılacağını söyledi.

Erdoğan, “Kredi olayı farklı. Krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusunda ödeme sorunu yok. Beklentinizi biliyorum tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki kredi olayı kalkacaktır. Sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı da ona göre inşallah atacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde KYK borçları hakkında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah” açıklamasını yapmıştı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler