'Görevimiz Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak'

Vefa Ödülleri töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu partiyi kuranlar, Cumhuriyeti kurdular. Çok partiyi hayata geçirdiler. Sosyal demokrasiyi getirdiler. Tarihin yüklediği bir görev var. O görev de onların kurduğu Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak. O da bize nasip olacak” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Yaygın bir vefasızlık ciddi bir toplumsal hafıza kaybına yol açar. CHP yalnızca Türkiye’nin birleştirici gücü değil, Cumhuriyetin hafızasıdır” diye konuştu.

Yayınlanma: 12.12.2019 - 00:54
'Görevimiz Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak'
Abone Ol google-news

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı tarafından 4’üncüsü düzenlenen Vefa Ödülleri töreni Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Törene Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun yanı sıra İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin eski genel başkanları, milletvekilleri ve yaklaşık 1200 kişi katıldı. Etkinlikte konuşan İmamoğlu, “Bu ülkede belli bir siyasi heyet, bu ülkenin yakın tarihine vefasızlıktan da öte bir duyguyla nasıl saldırdı. Hepimiz bu intikamcı duyguların bu ülkeye ne büyük faturaları oldu görüyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu ise “CHP genel başkanlarının hapse atıldığı, tutuklandığı, düşüncelerin yasaklandığı süreçler geçirdik. Ama çınar gibi ayakta kalan tek bir varlık var siyasette. O da CHP. Bir kurumu, 100 yıl yaşatmak için bir ideal, bir hedef gerekiyor. O hedefi aslında bize, CHP’yi kuran kişi verdi. Çağdaş uygarlığı yakalamak için mücadele ediyoruz” dedi. Yerel seçimlerdeki başarıyı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Elbette hepimizin eksiklikleri olabilir. Önemli olan çizgimizden sapmadan yolumuza devam etmektir. Son seçimlerde bir mesafe aldık doğrudur. Yetiyor mu, hayır. Daha büyük bir mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. 

Törende eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ve Fikret Ünlü’ye vefa plaketi verildi. Altan Öymen’e vefa plaketini Kılıçdaroğlu takdim etti. Geçen ekim ayında yaşamını yitiren eski bakan ve CHP milletvekilleri Orhan Birgit ile Ali Topuz için de plaket sunuldu. Beylikdüzü ilçesi bazında yaptığı katkılardan dolayı Şükran Bingöl’e ve İstanbul genelinde katkılarından ötürü Cavit Savcı’ya da plaket verildi. Etkinlikte sanatçı Erdal Erzincan saz ve türkü dinletisiyle sahne aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler