Erdoğan: Hesapsız kitapsız iş yapılmasına izin veremeyiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akıllı Şehirler Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizde bundan sonra atılan her adımın akıllı şehirler stratejisine uygun olmasında kararlıyız. Hesapsız kitapsız iş yapılmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 15.01.2020 - 12:50
Abone Ol google-news


Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Şanlıurfa’daki Göbeklitepe insanlık tarihini değiştirecek önemde bir keşiftir. Ülkemizin son 17 yılda yaşadığı değişim, gelecek için büyük hedeflere bakabilmemizi sağlıyor.

Dünkü meselemiz patlayan çöplüklerdi, bugünkü meselemiz sıfır atık. Bir yandan tarihi, kültürü, medeniyeti koruyacak diğer yandan yeni ihtiyaçlara uygun yatırımlara yöneleceğiz. Günün yirmi dört saati güvenli olmayan bir şehir akıllı olsa ne olur olmasa ne olur. Kapı komşusunun halini bilmeyen bir şehir ruhunu kaybetmiş demektir.

Bugünkü toplantımız geleceğin şehirleri konusunda yol göstermesi bakımından önemlidir. ‘Akıllı şehir’ kavramı 1990’larda ortaya çıkmıştır.

Türkiye akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bu konuda önce kim harekete geçerse en çok onun kazanacağı bellidir.

Ülkemizde bundan sonra atılan her adımın akıllı şehirler stratejisine uygun olmasında kararlıyız. Hesapsız kitapsız iş yapılmasına izin veremeyiz. Akıllı şehir uygulamalarında sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmayacağız dünya pazarlarına da gireceğiz.

Eski Türkiye’nin alışkanlıklarıyla geleceğimizi inşa edemeyiz. Kafalar hala 70 yıl öncesinde. Türkiye’nin Otomobili gibi iftiharla yaklaşılması gereken bir projeye karşı çıkanlar oldu. Karşı çıkanlkar bunun daha iyisini mi önerdiler. Sadece istemezük diyorlar. Köprülere, yollara, konut projelerine, her şeye karşı çıkanlar ne memleket sevgisiyle, ne millet aşkıyla alakası var.,,

Marmaray’ı yaptık. Allah’tan denizin altından gidiyor. Denizin üstünden çıksa ona da istemezük derlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler