'Hırsız sözcüğü Erdoğan'ın en büyük yarası'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Konya'da lise öğrencisi M.E.A.'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 25.12.2014 - 12:57
Abone Ol google-news

 

Tezcan, " Hangi vicdan 16 yaşındaki bir çocuğu sözleri nedeniyle tutuklayabilir? Hırsız sözcüğü Erdoğan'ın en büyük yarasıdır. Yargı bu yaranın sargı bezi midir? Ne gözaltılar, ne de tutuklamalar yolsuzlukların üzerini örtemeyecektir" ifadelerine yer verdi.

BÜLENT TEZCAN : HIRSIZ SÖZCÜĞÜ ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK YARASIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukuksuzluğunu kendi hukuku için yasallaştırıyor! Erdoğan, artık çığırından çıkmış bir vaziyette kendisi gibi düşünmeyen yediden yetmişe bütün yurttaşlarımızı baskıyla sindirmeye çalışmaktadır. Bir hafta önce, AKP eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasıyla başlayan süreç devam etmektedir. Ne yazık ki Türkiye, 16 yaşındaki bir çocuğun sözleri nedeniyle tutuklandığı bir döneme tanık olmuştur. Hangi vicdan 16 yaşındaki bir çocuğu sözleri nedeniyle tutuklayabilir?

Hırsız sözcüğü Erdoğan'ın en büyük yarasıdır. Yargı bu yaranın sargı bezi midir? Ne gözaltılar, ne de tutuklamalar yolsuzlukların üzerini örtemeyecektir. Yargı bir an önce hırsızlığın bekçisi olmaktan vazgeçmelidir ! Mehmet, derhal serbest bırakılmalıdır"  CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise , konunun takipçisi oldukları ve acil bir heyet oluşturduklarını ifade etti.

İRFAN İNANÇ YILDIZ : GENÇLİK ÖRGÜTLERİMİZ KONYA CEZAEVİNİN ÖNÜNE YIĞILACAKTIR

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Sayın Genel Başkanımızla görüştüm. Konu hakkında bilgi aktardım. Kendisi ivedilikle Grup Başkanvekillerimiz ve bölge milletvekillerimizi görevlendirdi. Genel Merkez düzeyinde hukuk birimlerimizin ilk gündem maddesi liseli kardeşimizin durumudur. 16 yaşındaki bir gence hiçbir hukuka dayanmadan yapılan bu siyasi tutuklama hem lise birliklerimizin hem de gençlik örgüt kademelerimizi daha da güçlendirecektir. Devrim Şehidimiz Kubilay'ı anmak suçsa bütün CHP gençliği bu suçu işlemektedir. Arkadaşımızın sağlık durumunun ve içerdeki koşullarının takibi halindeyiz. Kendisine uygulanacak en ufak bir şeyde tüm gençlik örgütlerimiz Konya cezaevinin önüne yığılacaktır. Örgütümüz içini ferah tutsun hukuki itirazlar ve dilekçeler başlamış, Mehmet Emin en yakın zamanda yine alanda yanımızda olacaktır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler