Bahçeli: AKP ve HDP'nin ittifakı ortaya çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin parti olarak seçimlere girmesini "AKP ve HDP ittifakının su yüzüne çıktığının göstergesi" diye değerlendirdi.

Yayınlanma: 10.01.2015 - 21:42
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve TBMM Grubu Ortak Toplantısı’nda tüm MYK üyeleri ile TBMM grubuna, “2015 genel seçimlerinde 7/24 çalışılacak. Gidilmedik, köy, kasaba kalmayacak” talimatı verdi. Bahçeli, HDP’nin parti olarak seçimlere girmesini “AKP ve HDP ittifakının su yüzüne çıktığının göstergesi” diye değerlendirirken, seçimlerde HDP’nin alacağı oyların aslında AKP’ye yarayacağı değerlendirmesini de yaptı.

MHP MYK ve TBMM Grubu Ortak Toplantısı dün Kayseri Ommer Otel’de başladı. Basına kapalı toplantıda konuşan Bahçeli’nin, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullara ilişkin gündem değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

Bahçeli’nin her milletvekilinin özellikle kendi seçim bölgesinde, özellikle 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarını yurttaşlara anlatması gerektiğine dikkat çektiği dile getirildi.

Toplantıda bazı MHP milletvekilleri de HDP ve AKP arasında bir ittifak olduğuna yönelik tartışmalara ilişkin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İstanbul İl Kongresi’ndeki “Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır” sözlerine atıfla “HDP ile AKP danaya ya da kuyruğuna talip değil, bunlar resmen ortak danaya girmişler” esprisi yaptı.

Toplantıda ayrıca parti kongrelerinde kullanılan “ortasından ok geçen kırık kalp” logosunun seçimler süresince kullanılması da kararlaştırıldı. MHP’nin genel seçim sloganının da “Bir millet uyanacak, Türkiye’nin kalbi MHP’de atacak” olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler