Kılıçdaroğlu'ndan İslam dünyasına laiklik çağrısı

“Terörün panzehiri laikliktir” diyen Kılıçdaroğlu, İslam dünyasına laiklik çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 13.01.2015 - 21:37
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paris’teki Charlie Hedbo katliamının İslam dünyasında laikliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek “Lütfen laikliği benimseyin. Laiklik inançların güvencesidir, insanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir, ederse Paris olur. Laiklik terörün de panzehridir” dedi. Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının Türkiye’yi terör örgütlerinin uyuyan hücrelerinin yuvası haline getirdiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şu mesajları verdi:

Laiklik terörün panzehiridir: Paris’te bir mizah dergisine saldırı yapıldı,
çok sayıda insan yaşamını yitirdi. Bütün dünya düşüncenin özgürce ifade edilebileceği bir dünyayı istediğini Paris’teki görkemli yürüyüşle ortaya koydu. Biz CHP olarak her türlü düşüncenin özgürce ifade edildiği bir Türkiye ve dünya istiyoruz. CHP olarak terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz ve kınıyoruz. İslam dünyasında laikliğin ne kadar önemli olduğunu terör bize gösterdi. Büyük önder, bir dünya lideri Atatürk’ün daha o yıllarda laikliği Türkiye’ye getirmesi ve benimsetmesi, İslam dünyasında Türkiye’nin öncü rol oynamasını sağlamıştır. Bütün İslam dünyasına sesleniyoruz; lütfen laikliği benimseyin. İnançların güvencesidir laiklik. Laiklik insanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir. Müdahale ederse Paris olur. Laiklik terörün de panzehiridir. Kimseyi incitmeyeceksin, İslamiyet budur. Eline silah alıp masum insanları öldürmek İslamiyet değildir.

Radikal unsurları Türkiye’den geçirdiler: Yanlış bir Suriye politikasıyla radikal gruplar Türkiye’ye komşu oldu. Her seferinde bize “Siz Baasçısınız...” dediler. Niye Baasçı olalım, biz CHP’yiz. Biz sizi uyardık, sorumlu bir siyasi parti olarak uyardık. Bütün dünyadan radikal unsurları getirdiler, Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a geçirdiler, Katar’dan para aldılar, ellerine silah verdiler, “Suriye ve Irak’ta kardeşlerini öldür” diye. İslam coğrafyası kan akıtan bir coğrafya oldu, niye olsun? İlk fatura Cilvegözü’nde daha sonra Reyhanlı’da çıktı. Sıkılmadan, arlanmadan CHP’yi sorumlu tuttular. Sonunda mahkeme “CHP’nin hiçbir sorumluluğu yok” dedi. Çıkıp özür dileyecekler mi? Adam olsalar özür dilerler. Ama adam değiller, ne diyeyim.

Türkiye uyuyan hücrelerin yuvası oldu: Türkiye öyle bir noktaya geldi ki, uyuyan hücrelerin yuvası halinde. Terör örgütlerinin uyuyan hücreleri Türkiye’de konuşlanıyor. Paris saldırısından sonra AKP’nin her kanadından “Türkiye’de de olabilir” kaygısı dile getirildi. Siz terörle yattınız, onlara cephane verdiniz; Rize’den baba arıyor beni, “Oğlum Suriye’de öldü, bu devlet neden sahip çıkmıyor?” diyor. Efendim sınır çok uzunmuş da, Suriyeliler geliyormuş da...

Sınırlar yolgeçen hanına döndü: Hiçbir zaman CHP genel başkanı olarak Suriyeli mültecilerle ilgili “Neden geliyorlar” diye bir soru sormadım. Her insana yardım etmek Türkiye Cumhuriyeti’nin görevidir. Ama o sınırlar terör örgütü mensupları için yolgeçen hanına döndü. Adres olarak Türkiye’yi verdiler, Türkiye’de eğitildiler. Bizim itirazımız bu. Davutoğlu eleştiriliyorsa nedeni budur. Açıkça Türkiye eleştiriliyor; yazık, günah değil mi, 90 yıllık birikim böyle harcanabilir mi?

Televizyonun yayın yapmadığı bir güne koyacaklar: (4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması) Genel Kurul’a gelecek, büyük ihtimalle televizyonun (Meclis TV) yayın yapmadığı bir güne koyacaklar. Ama biz sonuna kadar bu davayı sürdüreceğiz. Bu bizim namus görevimizdir, bu millete verdiğimiz sözdür, ahlak için, vicdan için, tüyü bitmemiş yetim hakkı için yapacağız bunu.

Yaptıkları yol, 47 saat kapandı: En çok övündükleri duble yoldu. Ulaştırma Bakanı, “duble yolların yüzde 80’i 2-3 yıl dayanan kaplamadan oluşuyor” diye Plan ve Bütçe Komisyonu’nda itiraf etti. Duble yolları yaptılar, yollar kapanmasın diye. Bir kar yağdı, İzmir-İstanbul yolu 24 saat değil tam 47 saat ulaşıma kapandı. Sibirya mı burası? Ben havuz medyasından, “sorumlusu CHP’dir” diye haber yaparlar diye bekledim. Akıllarına gelmemiş herhalde ki böyle bir haber çıkmadı. Neyse ben şimdi söyleyeyim de yarın manşet yapsınlar “Yolları kapatan CHP” diye...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler