"AKP 300 bin kişiyi sınavsız memur yaptı"

2011 yılından bu yana AKP'nin sınavsız, mülakatsız 300 bin kişiyi kadroya aldığını dile getiren MHP'li Lütfi Türkkan'ın sözleri akıllara AKP KPSS'yi bunun için mi kaldırmak istiyor sorusunu getirdi.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 09:25
Abone Ol google-news

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2011'den bu yana sınavsız ve mülakatsız 300 bin kişinin devlet memuru yapıldığını açıkladı.

Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, binlerce öğretmen adayı yıllardan beri atanmayı beklerken, birçok üniversite mezunu memur olabilmek için ders çalışırken "AK Partililerin yakınlarını KPSS'siz devlet memurluğuna atadığı" iddialarına kamuoyunun büyük tepki gösterdiğini kaydetti. İstisnai kadrolar ile ilgili değişikliğin vakit kaybetmeden yapılması gerektiğini belirten Türkkan, bu konuda kanun teklifi verdiğini anımsattı.

Türkkan, "İstisnai kadrolara atamalarda sınav şartı getirilmeli, istisnai kadro tanımı kanundan çıkartılmalıdır" diye konuştu. Türkkan "sözleşmeli personel" uygulamasının da KPSS şartı aranmadan kamuya memur almanın en kestirme yolu haline geldiğini, 2011'den bu yana bu yolla 300 bin kişinin sınavsız ve mülakatsız kadroya alındığını savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler