Selahattin Demirtaş: Cumhuriyet, Başbakan'ın yaptığını yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu Keyfi programında Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Gazetesi'ni hedef göstermesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 18.01.2015 - 10:26
Abone Ol google-news

Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin derginin bazı sayfalarını yayınlamasını değerlendiren Demirtaş, velev ki hakaret olmuş, 'Dergiyi Basıp 12 kişiyi öldürmek İslamın adaleti midir?' diye sordu.

"CUMHURİYET BAŞBAKAN'IN YAPTIĞINI YAPTI"

Demirtaş, "Bu katliam niye gerçekleşti? İşte Hz Muhammed'e hakaret edildi ve bunun intikamı alındığı söyleniyor. El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerin cihat anylayışı öyle bir noktaya vardı ki, kendilerine biat etmeyen herkes düşmandır ve katletilmesi vaciptir. Bunun dışında zaten hiçbir yöntemi benimsemiyorlar. Bu anlayışı sadece müslümanlar değil bütün insanlığın mahkum etmesi gerekiyor. Velev ki Hz Muhammed'e hakaret ettiler.  İslam'da bunun cezası dergiyi basıp 12 kişiyi katletmek midir? İslamın adaleti bu mudur? Veya yerde yatan polis ellerini kaldırmış yaralı... Ne karikatürü çizmiş ne de derginin karikatüristi ne yöneticisidir. Yaralı bir polisin de kafasına sıkıp infaz ediyorsunuz. İslamın adaleti bu mudur? Bundan yola çıkarak Cumhuriyet Gazetesi tıpkı Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı gibi dergi ile dayanışmaya gitmiştir." dedi.

"CUMHURİYET GÜNAH KEÇİSİ OLDU"

IŞİD ve El Kaide gibi örgütlerin yaptığı katliamlardan dolayı baskı altında kalan hükümetin Cumhuriyet'i günah keçisi ilan edip durumu kullandığını ifade eden Selahattin Demirtaş, "Cumhuriyet İfade özgürlüğünü savunuyoruz demiş, tıpkı Başbakan'ın yaptığı gibi... Bunun üzerine IŞİD ve El Kaide'nin yaptığı terör ve katliamın baskısı altında kalan Hükümet ve Cumhurbaşkanı bu baskıyı üzerlerinden atmanın fırsatını yakaladılar ve günah keçisi olarak Cumhuriyet'i seçtiler. Sen ilk önce IŞİD ile yaptığın işbirliğinin bir hesabını ver de ondan sonra bir gazeteyi hedef gösteren bir tutum sergile. Bütün müslümanlar vicdanlı olmak zorundadır. Paris'teki katliamın arkasında kimsenin durmaması lazım." diyerek Cumhuriyet'e yapılan baskıyı eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler