AKP'lileri korku sardı

Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanı adayı olan AKP MKYK üyelerinin istifasını istediği belirtiliyor. Bazı MKYK üyeleri ise seçilememe korkusu nedeniyle en azından seçime kadar kurul üyeliğinde kalabilmek peşinde.

Yayınlanma: 14.12.2013 - 14:27
Abone Ol google-news

AKP’de belediye başkan adayı olan bakanların yerine kabinede revizyon beklenirken aday olan MKYK üyelerinin istifa edip etmeyeceği ise tartışılıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belirtilen MKYK üyeleri ise seçime kadar görevlerinde kalmak istiyor. Bazı MKYK üyeleri, “Seçilemezsek ne olacak, hem belediye başkanlığından hem MKYK üyeliğinden olacağız. En azından seçime kadar kurul üyeliğinde kalmalıyız” görüşünü dile getiriyor.

AKP MKYK üyesi olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ile Hüseyin Tanrıverdi belediye başkanlığına aday gösterildi. Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in de bugün Antalya adaylığı açıklanacak. Kurul üyesi Edibe Sözen de İstanbul Maltepe’den aday adayı. Aday olan bakanların yerine kabinede değişiklik yapılacağına kesin gözüyle bakılırken, belediye başkan adayı MKYK üyelerinin durumunun ne olacağı ise partide tartışılıyor. Başbakan Erdoğan’ın bakanlar gibi MKYK üyelerinin de kuruldan istifasını isteyebileceği belirtiliyor.

Parti içinde MKYK üyelerinin istifa edip etmeyeceği konusunda ise farklı görüşler dile getiriliyor. Bazı parti yöneticileri, “Bakanların etik olarak kabineden ayrılması doğaldır. Ancak MKYK üyeleri için benzer bir durum yok. Zaten belediye başkanı seçildikleri zaman kurulda görev alamayacaklar” değerlendirmesini yapıyor. Türel ve Uğur’un belediye başkanı seçilmesi durumunda MYK’den de iki koltuk boşalacak. Parti kulislerinde Erdoğan’ın seçimlerden önce boşalan yerlere yedek listeden gelecek isimlerle yeniden şekillenecek MKYK’den bir parti yönetimi seçimine gidebileceği de dile getiriliyor.

 

Seçilirlerse kurulda yer alamayacaklar

Belediye Yasası’na göre, belediye başkanları görev sürelerince partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamıyor. MKYK üyelerinden belediye başkanı seçilenler, yasa gereği kuruldan da istifa etmek zorunda kalacak. Bazı belediye başkan adayı MKYK üyeleri, seçimi kazanmaları durumunda zaten partideki görevlerinden ayrılmak durumunda olduklarını belirterek “Amacımız seçimi kazanmak, ama siyaset bu, kaybedebiliriz de... Eğer belediye başkanı seçilemezsek partideki görevlerimizi de kaybedeceğiz. En azından MKYK’den ayrılmak için seçime kadar beklenmesi daha doğru olur” görüşünü dile getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler