Başbakan'dan Kürtçe mesajı

Çözüm sürecinin üç yönü olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, bunları “tarihtaşlık, eşit vatandaşlık ve özgür birleşik Abdülhamit’in Ortadoğu’su” diye sıraladı. Davutoğlu, “Vakit bulsam güzel Kürtçemizi öğrenmek istiyorum” dedi.

Yayınlanma: 25.01.2015 - 22:56
Abone Ol google-news

Partisinin kongresine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kentte Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkıyla karşılandı. Salondakileri “Gele Diyarbakıre heja, gele mezin” (Yüce Diyarbakır halkı, saygıdeğer Diyarbakır halkı) sözleriyle selamlayan Davutoğlu, “Serok Ahmet (Başkan Ahmet)” karşılığı aldı. Kongrede konuşan Davutoğlu çözüm sürecinin üç yönü olduğunu söyledi. Bunları tarihdaşlık, eşit vatandaşlık ve özgür, birleşik “Abdulhamit’in Ortodağu’su” olduğunu kaydetti. Koruma polislerinden birini göstererek, canını Diyarbakır’a emanet ettiğini ifade eden Davutoğlu, Kürtçe öğrenmek istediğini söyledi. Davutoğlu, önceki gün “Biji Hizbullah” sloganları atılan “Peygambere Saygı” mitingine katılanlara da selam gönderdi.

Davutoğlu, AKP il kongresine katılmak üzere dün Diyarbakır’a geldi. Davutoğlu’nun gelişi nedeniyle
kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Seyrantepe Spor Kompleksi’nde düzenlenen kongrede konuşan Davutoğlu, “Diyarbakır seninle gurur duyuyor” sloganlarına, “Biz her bir Diyarbakırlıyla gurur duyuyoruz” karşılığını verdi.

 

Kobani’ye selam gönderdi

Çözüm sürecinin başarıya ulaştırılması için gereken tüm çabaların gösterileceğini söyleyen Davutoğlu, birlik ve beraberliği bozmak için provokasyonlarda bulunanlara prim verilmeyeceğini söyledi. Davutoğlu, “6-7 Ekim Kobani olayları Kobani için çıkmadı. Provokasyonlar devreye girdi. Kobani’ye buradan selam ediyorum. Kobani’deki her kardeşlerimin alnından öpüyorum. Kobani bize tarihin emanetidir, onlara sahip çıkacağız” dedi.

 

‘Güzel Türkçemiz ile güzel Kürtçemizi kardeş kılmaya geldik’

Davutoğlu çözüm sürecinde 3 önemli konuyu Diyarbakır’da açıkladı. “Çözüm süreci ile ilgili 3 esası dile getirmek istiyorum” diyen Başbakan Davutoğlu, “Birincisi çözüm sürecinin omurgası ortak tarihimizdir. Güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik. Buna çağdaş gibi
görünen, ama çağdışı olan ulusalcılar karşı çıkıyor. İkincisi eşit vatandaşlık hakkı. Bunu sağlamak için bütün gücümüzle çalışacağız. Herkesin
eşit haklara sahip olduğu özgür bir Türkiye.
Üçüncüsü yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz.
Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın kardeş olduğu bir Ortadoğu
hedefliyoruz” dedi.

     


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler