Erdoğan'ın akrabasından sert eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Geleceği Birlikte Kuruyoruz Öğrenci Velileriyle Buluşma” toplantısında okul aile birliklerinde yöneticilik yapan, Türkiye’nin farklı illerinden gelen velileri dinledi. Toplantıya ilginç bir isimde katıldı. O isim, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize’den akrabası olan Rize Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Osman Erdoğan’dı.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 04:13
Abone Ol google-news

Erdoğan gibi Rize Güneysulu olan Osman Erdoğan, Cumhurbaşkanı için “Ailece görüştüğümüz biri, yabancı değil… Kız alıp vermişliğimiz olmuştur” derken, yerel seçimlere kadar AKP’ye oy verdiğini ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile birlikte CHP’li olduğunu açıkladı. Osman Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüyor musunuz?” sorusuna da “Kendisine kim ulaşabiliyor ki. Rantçıların dışında kimse ulaşamıyor ki” yanıtını verdi. Osman Erdoğan şöyle konuştu:

“Aynı köylüyüz. Aynı soy ismindeniz. Akraba değiliz desem olmayacak ama iyi görüşürüz. Son seçime kadar AKP’liydim. Bazı şeyler hoşuma gitmediği için istediğim yerdeyim. CHP üyesiyim. AKP’den yerel seçim öncesi istifa ettim. Saadet Partisi’nden meclis üyesi adayıydım. Bekaroğlu ile CHP’ye geldim. İnsanların olması gerektiği yerde olması anormal bir şey değil. Ben fikirlerimde özgür bir insanım. Kim olursa olur, babam, annem olsun fikrimde özgür olmak isterim. Ben hiçbir baskıyı takmam. 12 Eylül’de ceza yemiş, devletin sillesini yemiş biriydim. Ülkücüydüm.”

 

‘Bilimsel eğitimi vermek zorundayız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer Türkiye çağdaş uygarlığı yakalayacaksa, bilimsel bir eğitimi çocuklarımıza vermek zorundayız” dedi. Kılıçdaroğlu, beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Burhan Şenatalar ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile bir otelde
okul aile birliklerinin yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrasında velilerin şikâyetlerini basına aktaran Kılıçdaroğlu, şu sorunlara dikkat çekti:

* 21’nci yüzyılda, Ankara’da bile ikili öğretim yapılıyor. Derslikler artırılmalı.

*  Meslek liselerinde öğrenciler yeterli staj imkânı bulamıyor.

*  Okulların temizlik ve güvenlik görevlilerinin maaşını veliler ödüyor.

* Kılık kıyafet serbestliği gelir düzeyi farklılıkları nedeniyle olumsuz.

*  Ücretsiz dağıtılan kitapların bilimsel içeriği yetersiz.

* Bütün öğrencilere kaza sigortası yapılmalı, priminin de devlet karşılamalı.

*  Eğitim sistemi bakana göre değişiyor. Sistem kalıcı, istikrarlı olmalı.

*  Yeterli öğretmenin atanması yapılmalı. Öğretmenin geçim sıkıntısı olmamalı.

*  Okullarda 6-7 yaşındaki çocuklarla, 16- 17 öğrenciler aynı bahçeyi paylaşmamalı.

* Seçmeli dersler konusunda, öğretmenler kasıtlı yönlendirmeler yapmamalı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler