Pakete Kandil rötuşu

Silahsızlanma için iç güvenlik paketinin geri çekilmesi şartı getirildi. AKP, bu hafta Meclis’e gelmesi beklenen paketi geri çekmek yerine rahatsızlık yaratan maddelerde değişikliği değerlendiriyor.

Yayınlanma: 17.02.2015 - 04:07
Abone Ol google-news

Çözüm sürecinde özellikle son iki aydır İmralı’da genişletilmiş devlet heyetiyle yapılan toplantılarda müzakerelere geçişle ilgili yapılan çalışmalar iç güvenlik paketi nedeniyle tıkanma aşamasına geldi. Tarafların 15 Şubat’ta ortak açıklama yaparak süreçle ilgili kamuoyuna olumlu mesajlar vermesi yönündeki beklenti, iç güvenlik paketi nedeniyle gerçekleşmedi. İki haftadır ertelenen iç güvenlik paketinin bu hafta Genel Kurul’da ele alınması beklenirken, süreçteki krizinin aşılması için HDP heyetinin hafta boyunca görüşme trafiği yürüteceği belirtiliyor.

 

Trafik sürecek

İç güvenlik Paketini “süreci sabote etmek” olarak gören Kandil, silahsızlanmayı paketin geri çekilmesi ve yasal düzenleme şartına bağladı. Hükümet kanadında paketin tamamen geri çekilmesi
yönündeki talepler kabul görmezken, bu hafta yürütülecek görüşmeler kapsamında rahatsızlık yaratan bazı maddelerde değişiklik yapılabileceği ifade ediliyor. KCK yöneticileriyle iki gün süren görüşmelerin ardından Kandil’den dönen HDP heyeti TBMM’de parti grubuyla toplantı yaparken, kamuoyuna çözüm süreciyle ilgili bir açıklama yapmadı. HDP heyetinin sürecin ilerleyebilmesi ve yaşanan tıkanıklığın aşılabilmesi için hükümet temsilcileriyle bu hafta içinde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor. Heyetin hükümetin ardından bu hafta sonu ya da gelecek hafta İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşmesi bekleniyor.

 

HDP’den 264 önerge

HDP, iç güvenlik paketiyle ilgili TBMM Genel Kurulu çalışmalarını engellemek üzere çeşitli stratejiler geliştirdi. Bu kapsamda 132 maddeden oluşan iç güvenlik paketi için HDP toplam 264 önerge hazırladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler