'Arınç hiç konuşmuyor, boğazı mı ağrıyor?'

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Sadece Gül değil aynı zamanda Yüce Divan olayında fire veren 56 AKP'li milletvekilinin sergiledikleri tavır nedeniyle bir operasyonla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Bir çete kurdular ve '56 kişi kim' diye aradılar. Bülent Arınç'a sorun. Arınç hiç konuşmuyor neden? Boğazı mı ağrıyor?" dedi.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 18:44
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Süleyman Şah Türbesi iddiaları ve düşürülen uçak hakkında Milli Savunma Bakanı'nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hatırlarsanız Suriye meselesinde düşen uçakla ilgili AKP yöneticilerinin tamamı her gün televizyonları işgal ettiler. 'Bizim coğrafyamızda uçacak kuşun kanadına dokunursanız bunun bedeli ağır olur' dediler. 'Tutmayın bizi' dediler tutmadık sizi hadi bakalım. CHP milletvekili olarak Milli Savunma Bakanı'na soru soruyorum. Diyorum ki bu bir milli mesele. Siyasi parti meselesi değildir. İki pilot şehit olursa 76 milyon bunu dert ediniriz. Rahat cevap verilecek dört soru sorduk. Hangi gerekçeyle hava sahasını işgal edecek bir uygulamanın içine girdiniz? Israrla hava sahasını ihlal edin diyen zat kim? Bu uçağı kim düşürdü? İlkokul çocuklarına sorsanız cevap verebileceği üç soru bu. Yanıt geldi, 'gizli mesele'. Ya arkadaş! Türkiye Cumhuriyeti devletinin uçağı düşmüş ne gizli meselesi. Ey Hükümet, ey Davutoğlu bu uçağı kim düşürdü? Süleyman Şah Türbesi'nin sekiz aydır personel değişikliğinin olmadığını söyledik. Konya ne kadar Türkiye toprağı ise Süleyman Şah da o kadar Türkiye toprağıdır. Orada sekiz aydır personel değişimi olmuyor. Ortalama yedi aydır lojistik destek yapılmıyor. Oradaki personelin yiyeceği içeceği giyeceği lojistik destek yapılmıyor. Biz bunu sormayacak mıyız? Dışişleri Bakanı 'işgal değil' diyor. Uçağa binelim bizi o topraklara götür. Götürebilir misiniz? Götüremezsiniz."

VATANSEVERLER KİM?

CHP Genel Sekreteri Tekin, İç Güvenlik Yasası'na karşı çıkanların vatan hainliği ile suçlandığını hatırlatarak, "AKP'nin cahil Grup Başkanvekili, 'Bu sıkıyönetim yasasına kim karşı çıkarsa bu vatan hainidir' dedi. Bu vatan hainleri CHP, MHP, HDP, barolar, bütün STK'lar, Genelkurmay Başkanlığı, jandarma, polis teşkilatı ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. İşte vatan hainleri bunlar. Vatanseverler kim? 17- 25 Aralık'ta bu pisliklere bulaşanlar. AKP'nin yüzde 37 ile 39 arasında olduğunu herkes biliyor. Önümüzdeki dönemde AKP iktidarı yok. AKP iktidarı yok olunca çalanlar hesap verecek" dedi.

'AKP İL BAŞKANLARINA YETKİ VERSENİZ DAHA NAMUSLU OLURDU'

CHP Genel Sekreteri Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sahtekarlar bugün koşa koşa cuma namazına gitti. Davutoğlu dün seni dinlerken utandım. Profesörlük ünvanından utandım. Yalandan din iman edebiyatı yapıyorsun. Eski Başbakan başta olmak üzere merkez televizyonlarının tamamı AKP komiserleri tarafından işgal edilmiş. CHP molotof kokteylini savunuyormuş. Şunu bilin en çok güvenliğe ihtiyacı olan CHP. Bir de utanmadan Almanya modeli diyorlar. Almanya'da iktidarların valisi var mı? İktidarın polisi var mı, yargıcı var mı? 81 tane il valisi, AKP il başkanı gibi davranıyor. Bu valilere soruşturma yetkisi vereceğiz. Bu valiler ve kaymakamlar yerine AKP il başkanlarına verseniz daha namuslu bir iş yaparsınız. Kimsenin molotof kokteylini savunduğu yok. Gecikmiş bir açıklama da olsa Abdullah Gül'e teşekkür ediyorum. Bu ülkede vicdanı olan herkesin bir açıklama yapması lazım."

'KILIÇDAROĞLU CAM GİBİDİR'

Tekin, eline içi su dolu bir cam bardağı alarak, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu cam gibidir" dedi. Tekin, "Kılıçdaroğlu cam gibidir. Şuradan bakın şurayı görürsünüz ama Davutoğlu'na eski Başbakan'a nereden bakarsanız bakın 17 Aralık'ı, kirliliği, hırsızlığı, yolsuzluğu, arsızlığı görürsünüz. Kirliliğe bulaşmış işadamlarına da hesap soracağız Türkiye sahipsiz değil" diye konuştu.

'ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN DÖNECEK'

CHP Genel Sekreteri Tekin, basın mensuplarının sorusu üzerine Cumhurbaşaknı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanını seçime kadar meydanlarda konuşmaması için YSK'ya başvuran bir milletvekiline "Sen kimsin ya sen kimsin?" diyerek tepki göstermesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Bu kadar lümpence cevap verilir mi verilir. Her milletvekili vatandaş en meşru zeminde bunu yapabilir. Ona kabadayılık buna öfke. Görüyorum ki kendisinin atadığı başbakan yetersiz kalınca kendisi sahaya çıkmıştır 7 sülalesiyle sahaya çıksınlar, bizimle baş edemezler."

Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği yönündeki iddiaların Süleyman Şah Türbesi tartışılmalarını örtmek amacıyla çıkarıldığını iler sürdü. Tekin, basın mensuplarının sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda vatandaştan 400 milletvekili istemesini, "Partinin adını vermemiş belki CHP için istiyor. İlk kez üç siyasi parti olağanüstü bir çaba sarf ediyor. Bunun Türkiye'ye getireceği faturayı bildiği için eski başbakan olaya dahil oluyor. Jandarma, polis asker bunun neresinde. Bunu cebren buradan geçirebilirler ama Anayasa Mahkemesi'nden yüzde 100 dönecektir. Aklı selim iki AKP'li hukukçuya söyleyin döneceğini göreceksiniz. Bunlar şansını deniyorlar" dedi.

'BURNUNUZDAN GELSİN'

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başta İzmir olmak üzere CHP'li belediyelerin AK Partili ilçe belediyelerine hizmet vermediği yönündeki açıklamasını soran basın mensuplarına, "İzmir'e Başbakanlık Ofisi açacakmış. Valla ne kadar az İzmir'e gelirse o kadar hayırlı olur. Sakın ofis falan açma. İmar uygulamalarını kupon arsaları pazarlamak için ofis açacaksanız buna İzmirliler izin vermeyeceklerdir. Eşit davranmazlarla gereğini yapacağız. Bir ÇED raporunu 2.5 yılda gönderdiniz sizin adaletiniz batsın. AKP'nin büyükşehirlerinin tamamında kamuya ait arsaları AKP'li belediyelere verdiniz. Neden İzmir'de Eskişehir'de devretmediniz? 12 belediyede niye bunu yapmadınız? Burnunuzdan gelsin. Bütün şehirlerde bakanlıklara valiliklere ait olan devletin mallarını kendi belediyenize devrederken neden İzmir'de devretmediniz. Bu nasıl utanmazlıktır arlanmazlıktır" dedi.

AK PARTİ'DE GÜL ÇATLAĞI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cuma namazı sonrası yaptığı açıklamaları değerlendirirken, "Gül'e T tipini talan tipi olarak tarif ettiği için teşekkür ediyorum. Sadece Gül değil aynı zamanda Yüce Divan olayında fire veren 56 AKP'li milletvekilinin sergiledikleri tavır nedeniyle bir operasyonla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Bir çete kurdular ve 56 kişi kim diye aradılar. Bu operasyona kurban giden vekiller bir sürpriz yapabilir, takip edin. Bülent Arınç'a sorun. Arınç hiç konuşmuyor neden boğazı mı ağrıyor" dedi.

'ATANMIŞ BAŞBAKAN'A DÖRT İL TAHSİS ETTİLER'

Gürsel Tekin, İzmir'de milletvekili aday listelerinde 1, 3 ve 5. sıraların Genel Merkez kontenjanını ayrılmasının örgütün tepkisine neden olduğu sorulunca, "Ön seçim istemek ne kadar demokratikse kontenjanın düşürülmesin söylemek de o kadar demokratiktir. CHP kültürüne yakışır bir önseçim yapacağız. AKP'de atanmış Başbakan'a 4 il tahsis edildi. Konya, Karaman, Aksaray ve Osmaniye bunları atanmış başbakan yapacak diğer 81 ili yapacak de eski başbakan belirleyecek ve biz buna millet iradesi diyeceğiz CHP sadece önseçimi kurumsallaştırmayacak milletvekillerini milletin kendisinin seçeceği olanakları getirecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler