"AKP hükümetinden iktidarı terk etmesini bekliyoruz"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM'de devam eden "İç Güvenlik Paketi" tasarısı görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada: "Güvenliğini sağlamak için toprağını terk eden hükümetten, ülkede sebep oldukları güvenlik açığının son bulması adına iktidarı terk etmesini bekliyoruz"

Yayınlanma: 27.02.2015 - 16:05
Abone Ol google-news

(DP Basın Merkezi - 27 Şubat 2015) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM'de devam eden "İç Güvenlik Paketi" tasarısı görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu. Uysal, yaptığı yazılı açıklamada "Güvenliğini sağlamak için toprağını terk eden hükümetten, "İç Güvenlik"i sağlamak için yasa çıkarmasını değil, ülkede sebep oldukları güvenlik açığının son bulması adına iktidarı terk etmesini bekliyoruz" dedi.
 
Güvenlik yasasına karşı çıkan vekillerin güvenliklerinin tehdit altında olduğunu söyleyen Uysal, yaptığı açıklamada şu görüşlere dile getirdi:
 
Güvenliğini sağlamak için toprağını terk eden hükümetten, "İç Güvenlik"i sağlamak için yasa çıkarmasını değil, ülkede sebep oldukları güvenlik açığının son bulması adına iktidarı terk etmesini bekliyoruz
 
Erteleye erteleye bugünlere kadar getirdikleri, kendi güvenliklerini sağlamaya yönelik paket Meclis'te "dövüşerek" görüşülmeye devam etmektedir.
 
Ekim ayında, Ayn El Arab'ta, IŞİD saldırılarının protesto edilmesi ile başlayan süreçte ortaya çıkan güvenlik açığını ortadan kaldırmak "bahanesi" ile sundukları, ancak başta, PKK'nın uzantılarının "danışıklı" biçimde itiraz etmesine rağmen Çözüm Süreci'nin güvenliğini ve kendilerinin iktidar güvenliğini sağlamaya yönelik tasarlanan "İç Güvenlik Paketi", sokaklardaki terörün durmasına değil, kendilerine ve politikalarına karşı oluşacak muhalefeti susturmaya yöneliktir.
 
Çatışmalardan ve kavgalardan semiren iktidarın bu durumu göz önüne alındığında, yapılması gerekenin bir yasa değişikliği değil bir iktidar değişikliği olduğu ortadadır. İktidar da bunun farkındadır. 7 Haziran seçimlerinde tercihlerin Milli güvenlik, kardeşlik ve barıştan yana olacağını bildiklerinden ve Millet'in tercihlerinin farkına vardıklarından dolayı bu paket, iktidar değişikliğinin yapılmamasına yöneliktir.
 
Güvenlik yasasına karşı çıkan vekillerin güvenliği tehdit altındadır
 
Tasarının görüşülmesi sırasında iktidar milletvekillerinin saldırısına uğrayan muhalefet milletvekillerinden bazıları ciddi yaralar almıştır. İktidar, tasarının görüşülmesi sırasında fikir beyan eden milletvekillerini, "adamları"na darp ettirdiğine göre, kim bilir bu tasarının yasalaşması halinde muhalefet eden vatandaşa neler edecektir?

Bu tasarı henüz ortada yokken, polis teşkilatını ve adli kolluk kuvvetlerini, il başkanlarına bağlı teşkilatlar olarak kullanan, polisin uyguladığı şiddeti savunan, yetmezmiş gibi bürokratları ve kendileri vatandaşa şiddet uygulayan iktidar, bu tasarı ile kimin ve neyin güvenliğini sağlayacaktır?

Temayül değil yetenek yarışması yapılacaktır

Tasarının görüşülmesi sırasında, Meclis çatısı altında şiddetten sabıkalı "kadrolu boksör"leri ile şiddeti bir "görüşme şekli" haline getiren AKP, 7 Haziran seçimlerinde, temayül yoklaması yerine, adayların dövüş yeteneklerinin sergileneceği yarışmalar düzenlemelidir.

"Hükümet terörü" tam da budur
Terör, belirli bir siyasi amaca yönelik olarak bir guruba, kitleye yöneltilen baskı ve şiddet eylemlerine verilen isimdir. Bu hali ile bakacak olursa, hali hazırda vatandaşa şiddette "tarih yazan" iktidar, tasarının yasalaşması halinde 12 yıldır uyguladığı baskıyı yasal hale getirecek, hükümet terörü tam manası ile hayata geçecektir.

Silahlarını bırakan kolluk kuvvetlerine silah kullanma yetkisi vermek popülist bir amaç taşımaktadır
 
Çözüm süreci adına, sokakları PKK ve kırıntılarına terk etmesi sağlanan kolluk kuvvetlerinin, bu yasa ile "Molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıran veya saldırıya teşebbüs edenlere" karşı silah kullanma yetkisine kavuşacak olması sadece bir algı yönetiminden ibarettir.
 
AKP eli ile kırsaldan şehre inen teröre karşı hassasiyet gösteren, başta Anadolu'nun doğusunda yaşayan vatandaşlarımıza, sonrasında bu hassasiyeti taşıyan tüm vatandaşlarımıza ve emniyet mensuplarının algılarına yönelik olarak tasarıya eklenmiş bu madde hiçbir anlam ifade etmeyecektir.
 
Bugüne kadar, yalnız "süreç" e zarar gelmesin gibi bir anlayışla polisi karakollara, askeri kışlaya, bölge insanını PKK'ya terk etmişken, muhtemelen silah, iktidara muhalif olanlara karşı kullanılabilecektir.

Yasayı yapan AKP ise "yasa dışı" olan nedir?

İktidarın yapmış olduğu düzenlemede yasadışı örgüt amblem, işaret ve üniforması ile gösterilere katılanlar için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülmekte. Ancak, yargı, yasama ve yürütme erkelerini parti "pota"sında eriten AKP, "yasadışı" nitelendirmesini neye göre yapmaktadır?
Zira, yaşananlara bakılacak olursa 30 yıldır ülkeye en büyük acıları yaşatan PKK ve Bölücübaşı ile müzakere edip, uzantılarını yasal ilan eden AKP olduğuna göre "yasa dışı"olan, olsa olsa iktidara muhalif vatanperverlerdir.
 
Demokratik haklardan biri kullanılırken temel haklara zarar verilmemeli
 
Ancak tüm bu eleştirilerin yanında, eylem yapmak, sesini duyurmak gibi en temel demokratik haklarını kullanan vatandaşın, bir diğer vatandaşın, bireyin temel haklarına zarar vermemesi en önemli meselemizdir.
 
Eylemler, bireyin fikrini, bir başka bireyin yaşam hakkına ve tüm diğer temel haklarına halel getirmeyecek mahiyette olmalıdır. Bu bakımdan yasa tasarısı içindeki kimi maddeler bizce doğru tespit edilmiştir. Buradaki yanlışlık ise, en doğru olanı bile kendine doğrultan bir iktidarın varlığıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler