3 döneme devam

Erdoğan’ın yasağın kaldırılması için topu attığı Davutoğlu’nun bu yolu açmayacağı belirtiliyor.

Yayınlanma: 27.02.2015 - 23:18
Abone Ol google-news

AKP Tüzüğü’ne göre 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı olamayan eski bakan ve milletvekillerinin “yasağı kaldırın” istemini ilettikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Başbakan’la konuşun” diyerek topu attığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuralın devamından yana olduğu belirtiliyor. Kulislerde, “Davutoğlu, genel seçimde kendi kadrosunu oluşturacak, yasağı kaldırmak işine gelmez” yorumları yapılıyor.

dönem kuralı nedeniyle AKP’de 68 milletvekili genel seçimde aday olamayacak. 3 dönem kuralına takılan eski bakan ve milletvekillerinin yer aldığı bir grup, geçen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yemekte bir araya geldi. Milletvekilleri, yemekte 3 dönem kuralını gündeme getirerek kuralın kaldırılmasının partinin geleceği ve hafızası açısından önemli olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Bu konuyu benimle değil Başbakan’la konuşun, onun karar vermesi gerekir” dedi.

Bu aşamadan sonra gözler Başbakan Davutoğlu’na çevrildi. Kulislerde, Davutoğlu’nun şimdiye kadar 3 dönem kuralı konusunda çok katı olmadığı, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son dönemde bazı konularda yaşadığı görüş ayrılıkları ve parti içinde Erdoğan’ın ağırlığını kırmak için 3 dönem kuralının devamından yana tavır koyabileceği belirtiliyor. Parti kulislerinde, “Davutoğlu, kendi ekibini oluşturmak istiyor. Bu nedenle kuralın kaldırılması işine gelmez” görüşü dile getiriliyor. Bazı milletvekillerinin bir süreden beri Erdoğan’a yönelik olarak “3 dönem kuralı kaldırılmazsa şu an kabinede olan bakanlar da dahil partinin ağır topları olan çok sayıda bakan ve milletvekili yeni dönemde olmayacak. Bu partideki ağırlığınızı olumsuz etkiler” tezini işlediği kaydediliyor.

Davutoğlu’nun kuralın değiştirilmesinden yana tavır alsa bile bu süreçte tüzük değişikliğinin yapılması zayıf olasılık olarak değerlendiriliyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler