Sav önseçimde yarışacak

CHP’de Önder Sav, Mustafa Balbay ve Ercan Karakaş da önseçime katılıyor.

Yayınlanma: 27.02.2015 - 23:24
Abone Ol google-news

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, 7 Haziran Genel Seçimlerinde Ankara 1. bölgeden önseçime katılmak için başvuruda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Veli Ağbaba’nın ardından önseçime katılacak ikinci isim oldu. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin ardından yarın önseçim başvurusunda bulunması bekleniyor.

CHP’de aday adaylığı başvurularının sona ermesine 2 gün kala, partideki kilit isimlerin de tavırları netleşmeye başladı. Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İstanbul 2. bölgeden önseçime katılmak için başvuru yaptı. Adaylığı ile ilgili açıklama yapan Sav “Ben bir önseçim sevdalısıyım. Kaderimi hiçbir zaman önseçim yapıldığında parti yetkililerine bırakmadım” dedi. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun MYK’deki 17 isimden 6’sını korumaya alacağı, geri kalan isimlere ise önseçim önerisi getirdiği bilgisi konuşuluyor.

 

‘Oyumun ölçüsünü almaya geldim’

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, İzmir 2. bölgeden önseçime katılmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kararını CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıda “Oyumun ölçüsünü almaya geldim” diyerek açıklayan Balbay, düşüncesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla da paylaştığını, “Sizi parlamentoda görmek isterim. İzmir’in sizi feda edeceğini sanmıyorum” yanıtı aldığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aday adaylığı başvurusunu yaptığı öğrenildi. Dün öğle saatleri itibarıyla Genel Merkez’e yapılan başvuruların sayısı 1630’a ulaştı. Sayının son güne kadar 2 bin 500’e ulaşması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler