Meclis'in bir de uzun kızı olsun

ANTALYA’da bir yatak mağazasının açılışına katılan manken- oyuncu Tuğba Özay, CHP İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adaylığı başvuru sürecini ve meclise girdiği takdirde yapmak istediklerini anlattı. Özay, "Meclisin bir de uzun kızı olsun" dedi.

Yayınlanma: 28.02.2015 - 16:55
Abone Ol google-news

Aspendos Bulvarı’ndaki Polytenz Yatak Mağazası açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve manken- oyuncu Tuğba Özay katıldı. Dualar eşliğinde açılış kurdelesini kesen protokol, mağazadaki ürünleri inceledi.

Dekolteli, siyah renkli mini elbiseyle açılışa katılan Tuğba Özay, CHP’den İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili aday adaylığı sürecini ve aday gösterildiği takdirde yapacaklarını anlattı. "Meclisin bir de uzun kızı olsun" olsun diyen Özay, babasının ısrarıyla aday adayı olduğu açıkladı.

Kendisi için aday adaylığı başvurusunun sürpriz olduğunu söyleyen Özay, "Ben bir süre daha beklemeyi düşünüyordum. Ama siyasete olan ilgimi, toplumsal olaylara olan duyarlılığımı herkes biliyor. Son gün babam üzerimde aşırı derecede baskı kurdu. Son dakikada evraklarımı tamamlayıp Ankara’ya giderek başvurumu yaptım" dedi.

Ön seçime kadar ciddi bir çalışma temposu içine gireceğini belirten Tuğba Özay, "Önümüzdeki bir ay çok yoğun günler beni bekliyor. Oyunculuk, albüm çalışmalarım devam ediyor. Aynı zamanda teşkilatları tek tek dolaşarak kaynaşıp görüşeceğim. Beni daha iyi tanımalarını sağlayacağım" diye konuştu.

YAPACAĞI ÇALIŞMALAR

Milletvekili seçilmesi durumunda mecliste ilk yapmak istediği çalışmanın ne olduğu sorusu üzerine, ilk işinin milletvekilliği maaşlarının düşürülmesi için çalışacağını söyleyen Özay, şöyle konuştu:

"Milletvekillerin aldığı paralar halkın parasıdır, haksız bir kazançtır. Bence olmamalı. İlk yapılması gerekenlerden birinin bu olması gerekiyor. Madem ki halk için bir şeyler yapacağız bu tür konulara da önem göstermeliyiz. Cezaevi şartları ile ilgili, çocuk hakları, hayvan hakları, insan hakları konusunda hatta LGBT eşcinseller ile ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor."

’HUZURA İHTİYACIMIZ VAR’

CHP öncesi kendisine birçok partiden milletvekilliği adaylığı için teklif geldiğini hatta bağımsız aday olması için para bile teklif edildiğini iddia eden Tuğba Özay, "Ben Atatürkçü bir gencim, cumhuriyetçi bir insanım. Halkçı ve laikim. Fakat tüm bunların yanında herkesi kucaklamak isteyen bir insanım. Yoksa bu savaşlar, kavgalar bitmez ki. Kadına şiddete hayır deniliyor, mecliste herkes birbirine giriyor. Bizler bunları izliyoruz. Bunları izleyen insanların nasıl davranılması bekleniliyor. Toplum olarak çok gerildik, huzura ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler