2. bölgede yıldız savaşları

CHP’de genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı başvuruları 1 Mart’ta sona ererken İstanbul 2. Bölge’de yaklaşık 115 aday adayı önseçimde yarışacak.

Yayınlanma: 05.03.2015 - 23:09
Abone Ol google-news

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3. sıradan kontenjan adayı olarak gireceği seçimlerde, Mustafa Sarıgül, Mehmet Sevigen, Çetin Soysal, Şinasi Öktem, Aykut Erdoğdu, Melda Onur ve Dursun Çiçek gibi isimler adaylık için ter dökecek.

7 Haziran’daki seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için CHP 2. Bölge’de kıyasıya bir yarış söz konusu. Fermuar sisteminin uygulanacağı önseçimde listelerdeki 1, 3, 5 ve 7. sıralar genel merkez kontenjanına ayrıldı. 2, 4, 6, 8 ve sonraki sıralar için ise aday adayları yarışacak. Daha önce Meclis dışında kalan eski milletvekilleri ile genel merkeze takıldıkları için aday olamayan partililer arasında adaylık için yarış olacak. Yaklaşık 63 bin üyenin bulunduğu 2. bölgede 25-30 bin civarında üyenin oy kullanması bekleniyor. Bu durumda 10 bin oy alan bir aday adayının birinci çıkacağı ve Meclis’in yolunu tutacağı konuşuluyor.

 

Eskiler kendine yer bulmaya çalışacak

29 Mart’ta hâkim gözetiminde yapılacak olan önseçimde eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen Mehmet Sevigen ve eski İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem de önseçimle aday olma hesapları yapıyor. Genel Merkeze yakınlığıyla bilinen Aykut Erdoğdu, Melda Onur ve Ercan Karakaş gibi isimler de önseçime girerek milletvekili adayı olmak için kıyasıya yarışacak. CHP’nin İstanbul’dan Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterdiği Mustafa Sarıgül ise 2. bölgeden önseçime girerken aralarında eski milletvekili Çetin Soysal, İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek, Haluk Eyidoğan, 2009 yılında Şişli’de Mustafa Sarıgül’ün karşısına CHP adayı olarak çıkan Muharrem Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Seyfullah Beysülen, Taksim Dayanışması’ndan Cem Tüzün ve Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılıç da aday adayları arasında yer alan isimlerden bazıları.

29 Mart’taki önseçimde 31 Aralık 2014 tarihi ve öncesinde CHP üyesi olan (Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirim tarihi dikkate alınıyor) ve önseçim bölgesinde ikamet eden kişiler oy kullanabilecek. Ayrıca oy kullanmak için “Parti Seçmen Kartı” olması ve kişinin yanında bulunması gerektiği o da yoksa parti kimliğinin bulunması gerektiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler