'Davutoğlu, Türkiye’yi savaşa sokacaktı'

Başbakan’ın Süleyman Şah Türbesi’nin tahliyesiyle ilgili sözlerine muhalefetten tepki.

Yayınlanma: 06.03.2015 - 06:45
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’nin Süleyman Şah Türbesi’ni tahliyesi ile ilgili, “Türbenin tahliyesi sırasında, bir zaiyat verseydik, bir saldırı ile karşılaşsaydık, karakola kadar olan alanı tümüyle kontrol altına alacaktık. Karakolu başka bir yere taşımayacaktık. Türkiye ile karakol arasındaki alan askeri olarak kontrol altına alınacaktı.Türkiye isterse bir gecede Suriye’de 40 km içeriye anında girer” sözleri muhalefetten tepki gördü.

 

Korutürk: Sağlıklı düşünemiyor

CHP’nin diplomat vekillerin Osman Korutürk, Davutoğlu’nun açıklamalarının gerçekle bağdaşmadığına işaret etti: “Madem böyle bir kabiliyetin vardı, niye apar topar çekildin Süleyman Şah Türbesinden? Niye bu kabiliyetini zamanında kullanmadın da bu noktalara getirdin ülkeyi? Madem bir kurşun atılsa girecektin, neden apar topar kaçtın? Kaçtın çünkü o zaman Türkiye savaşa girmiş olurdu. Bu dediklerinin hiçbiri gerçekliğe uymuyor. Mantık dışı. Anlaşılan o ki Davutoğlu gerçekliği kaybetmiş, sağlıklı düşünme kabiliyetini kaybetmiş gözüktüyor. Tutarsız şeyler bunlar. Eğer bir kurşun ile o toprakları işgal etmeye kalksa Türkiye’yi birkaç cephede birden savaşa sokardı. Memleketi zaten yeterince zarara soktu bir de Türkiye’yi savaşa sokmuş olacaktı. Ama bunu yapamazlar ve ne yaparsa yapsın, Davutoğlu da, Cumhurbaşkanı da, hükümet de bu hezimetten sorumludur ve tarihe de böyle geçecekler. Başlarını öne eğecekler. Adamlar sizin gücünüzü test etti. Koruyabilseniz kaçmazdınız.”

 

Vural: Kaçmanın üstünü örtmek için hamaset yapıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da şunları söyledi: “Kurşun atılsa korurduk, atılmadı kaçtık diyor. Bu nasıl bir mantık? O zaman kalıp korusaydınız. Bu oynamak istemeyen gelinin ‘yerim dar’ demesi gibi... A planı kaçmak B planı kalmaksa, kurşun atılmadan kaçılmasını anlayamayız. Davutoğlu’nun bu açıklamaları bir kaçmanın üstünü örtmek için yapılmış hamasetten öte anlam taşımıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler