'İç Güvenlik Paketi' kısmen komisyona çekildi

TBMM Genel Kurulu’nda 'İç Güvenlik Paketi’nin görüşülmeyen 68. ile 130. maddelerini kapsayan 68 maddesi, AKP’nin gece yarısı önergesiyle geri çekildi.

Yayınlanma: 13.03.2015 - 08:48
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, kamuoyunda 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen tasarının, görüşülmeyen, 68. ile 130. maddelerini kapsayan 63 maddenin İçişleri Komisyonu'na geri verilmesi için önerge verdi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, söz konusu maddelerin önergeleriyle birlikte komisyona geri verildiğini açıkladı.
 
Kamuoyunda  'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bugünkü görüşmelerinde, 5 maddesi daha kabul edildi. Böylece, yaklaşık 3 haftalık mesainin ardından tasarının 67 maddesi kabul edildi.
 
İçişleri Bakanı Öztürk, tasarının 67. maddesinin kabul edilmesinin ardından, İçtüzük'ün 'metnin veya maddenin geri istenmesi' başlıklı 88. maddesi uyarınca, tasarının görüşülmeyen 68. ile 130. maddelerini kapsayan 63 maddesinin İçişleri Komisyonu'na geri verilmesi için önerge verdi.
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, tartışmanın ardından, söz konusu maddelerin önergeleriyle birlikte komisyona geri verildiğini açıkladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler