Vekillerden 4’ü çizik yedi

Milletvekilleri Tolga Çandar, Turgay Develi, Ümit Özgümüş ve Şevki Kulkuloğlu, milletvekili aday listesine girebilecek oyu bile alamadı.

Yayınlanma: 22.03.2015 - 22:22
Abone Ol google-news

CHP eğilim yoklaması yöntemiyle 3 kentte daha milletvekili adaylarını belirledi. Eğilim yoklamalarına giren 5 milletvekilinden dördü listeye giremedi. Bu sonuçlar, örgütün değişim talebi olarak yorumlandı. Trabzon’da birinci sıranın kontenjana ayrılması nedeniyle yaşanan kriz sonucunda sandık kurulamadı. Seçime katılan 5 milletvekilinden 4’ü partililerden çizik yedi. Adana’dan 2, Kayseri ve Muğla’dan birer vekil elenirken Adana’da avukat Elif Doğan Türkmen yarışı ilk sırada tamamlamayı başardı.

CHP toplam on ilde eğilim yoklaması yöntemiyle milletvekili adaylarının belirlenmesine karar vermişti. Daha önce Tekirdağ, Malatya, Mersin, Adıyaman ve Zonguldak’ta eğilim yoklaması yapılmıştı. Son olarak Kayseri, Adana, Muğla ve Kahramanmaraş’ta sandık kuruldu. Önseçimlerden çıkan sonuçlar şöyle:

KAYSERİ: Kayseri’de de mevcut milletvekili partiden yeni dönem için vize alamadı. Önseçime katılan Şevki Kulkuloğlu, listenin son sırasında yer bulabildi. Doktor Çetin Arık sandıktan birinci çıkarken Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Paşa Tan ikinci oldu.

Trabzon’da seçim yapılamadı

TRABZON: Önceki gün Trabzon’da da sandık kurulması gerekiyordu ancak kontenjan krizi sonrası il yönetiminin ve aday adaylarının istifa etmesi nedeniyle seçim yapılamadı. Trabzon örgütü önseçim talep etmesine karşın listede birinci sıranın mevcut milletvekili Volkan Canalioğlu’na ayrılması nedeniyle geçen hafta toplu olarak istifa etmişti.

MUĞLA: Muğla’da ikinci sıra adayı için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Diğer 5 sıra için delegeler oy kullandı. Mevcut milletvekillerinden Nurettin Demir ikinci sırayı aldı. Birincilik ise genç avukat Akın Üstündağ’ın oldu. Burak Erbay, Emrah Doğru, eski Maden-İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin ilk beşte yer aldı. Mevcut vekillerden Tolga Çandar ise sondan beşinci olabildi. Muğla’nın diğer milletvekili Ömer Süha Aldan ise kontenjan başvurusu yaptı.

Eğilim yoklaması yapılan 3 kentte milletvekili listesi de şöyle şekillendi:

ADANA: Elif Doğan Türkmen, (kontenjan adayı) İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, (kontenjan adayı) Müzeyyen Şevkin, Rıza Mete, Ahmet Adıgüzel, Abdullah Sedat Doğan, Rukiye Cinkılıç, Akif Kemal Akay, Mustafa Bilgilioğlu, Yüksel Karaaslan, Orhan Sümer.

KAYSERİ: Çetin Arık (kontenjan adayı), Ali Paşa Tan, Aşkın Genç, Feyzullah Keskin, Tülin Temel, Mustafa Aslan, Ayhan Gülsoy, Mesut Ay.

MUĞLA: Akın Üstündağ (kontenjan adayı), Nurettin Demir, Burak Erbay, Emrah Doğu, Süleyman Girgin.

Adana’da da zafer kadın aday Elif Doğan Türkmen’in oldu

sıra adaylar kadın oldu. Avukat Elif Doğan Türkmen, yarıştan birinci sırada ayrılırken dördüncü sıra da yine bir başka kadın aday Müzeyyen Şeykin’in oldu. İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan ikinci ve üçüncü sıraları aldı. Kentte mevcut milletvekillerinden Ali Demirçalı ve Faruk Loğoğlu kontenjan başvurusu yapmış, diğer milletvekilleri Turgay Develi ve Ümit Özgümüş ise seçimlere katılmıştı. Her iki milletvekili de CHP üyeleri tarafından çizildi ve ilk 12 sıra arasında yer bulamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler