Saray’da karın tokluğuna propaganda

Türkiye’nin dört bir yanından ceplerinden para harcayarak gelen muhtarlar, Erdoğan’ın ‘Kaçak Saray’dan yaptığı ‘grup’ konuşmalarının ‘figüranı’ oluyor.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 21:58
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Kaçak Saray’da iki haftada bir gerçekleştirdiği muhtarlar buluşmasına Türkiye’nin her yerinden davet edilen muhtarların, tüm masraflarını “cepten” karşıladıkları, Saray girişinde de “arama işkencesi”ne maruz kaldıkları ortaya çıktı. Saray’ın tek “ikramı” ise Erdoğan’la yenilen “öğle yemeği...” Erdoğan’ın iki haftada bir ve genellikle, siyasi partilerin Meclis grup toplantılarını yaptığı salı günlerine denk getirdiği “muhtarlar buluşması”, bu kez pazartesi gerçekleşti. Türkiye’deki 53 bin muhtarı 5 yıl boyunca ağırlamayı hedefleyen Erdoğan, her buluşmada ismini anmadan, “başkanlık hayali”ni gerçekleştirmek için AKP’ye oy istiyor. Erdoğan muhtar toplantılarında yalnızca başkanlık sistemini değil, iç siyaset konularını da yorumluyor.

Ağırlanmanın faturası

Ancak Saray’daki “grup” toplantılarının “figüranı” haline getirilen muhtarları, Saray daveti geldikten sonra “zorlu” bir sürecin beklediği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre muhtarlar, Saray’da ağırlanmanın bedelini bizzat “ceplerinden” karşılıyorlar. Uzak kentlerden gelenler, Saray’a geç kalmamak için bir gece konaklıyor. Bazen aynı kentten gelen muhtarlar birleşip bir minibüs ve şoför kiralıyor. Kimisi ise otobüsle tek başına saatlerce yolculuk yapıyor. Muhtarlar, sadece yol va konaklama bedelinin asgari rakamını 200 lira olarak açıklarken, Saray’ın “ihtişamı” ve kendilerini ağırlayacak makamın “yüksekliği” nedeniyle yeni “kılık-kıyafet” alınması halinde rakamın daha yükseldiğine dikkat çekiyorlar. Uzun yol çilesi ve masrafının ardından muhtarların Saray’a girişi de “güvenlik” gerekçesiyle ayrı bir seramoni oluyor. Muhtarlar Saray’a sıkı bir arama çilesinin ardından girebiliyor.

Sadece dinliyorlar

Muhtarların bir diğer şikâyeti ise toplantıda muhtarlık ve sorunlarının konuşulmuyor olması. İlk beş toplantıya katılımcıların çoğunlukla AKP’li muhtarlar olduğu belirtilirken, bazı muhtarların, sorunlarının çözümü konusunda “ikna olmadan” Saray’dan ayrıldıkları belirtiliyor. Erdoğan konuşmasında AKP için oy istiyor, başkanlık sistemini 400 milletvekili çıkaracak partinin getirebiliceğini söylüyor. Erdoğan muhtarlardan, başkanlığı, mahallerinde anlatmalarını, AKP’nin propagandasını yapmalarını söylüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler