TSK ile HDP’nin ‘Eşme ruhu’ atışması

Genelkurmay Başkanlığı, Abdullah Öcalan’ın Nevruz mesajında Süleyman Şah operasyonunda TSK-PYD işbirliğine vurgu yapmak için “Eşme ruhunu selamlaması” üzerine dün yazılı açıklama yaparak, iddiaları yalanladı.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 22:39
Abone Ol google-news

Öcalan’ın “hiçbir zaman muhatabımız olamayan ve olamayacak terörist başı” olarak nitelendiği açıklamada, “Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak ‘TSK ile PYD/PKK’nin işbirliği yaptığı’ yolundaki yayın ve haberlerin tamamen gerçekdışı” olduğu belirtildi.

TSK’nin yasalarla verilen görevleri ile hükümetlerin talimatları doğrultusunda Türkiye ve Türk milletine yönelik her türlü terör örgütü ile mücadele etme azim ve kararlılığının sürdüğü belirtilen açıklamada, “TSK, iç siyasi çekişmelerin bir aktörü olmayacak, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir” denildi.

HDP’den jet yanıt

HDP, açıklamaya “Askerin siyasete dahil olması” konusunda Meclis araştırması isteyerek yanıt verdi. HDP, Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Askerin siyasete dahil olmasının önüne geçilmesi” için Meclis araştırması açılmasını istedi. Önergenin gerekçeleri arasında, Genelkurmay’ın sadece saatler önce yaptığı “Eşme ruhu” açıklamasına atıf bulunması da dikkat çekti.

Önergede, “Süleyman Şah Türbesi’nin Rojava’nın Eşme köyüne taşınması öncesi ve sonrasında gelişen diyalog ve pratikler Türkiye’de yeni siyaset yollarının açığa çıkmasına ruh kazandırmıştır. Ve fakat TSK kendi alanı olmamasına rağmen, görev alanının sınırlarını aşarak söz konusu ruha karşı doksan yıllık siyasete müdahale geleneğinin yeni bir refleksini göstermiştir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon