Kılıçdaroğlu: Al 100 lirayı başına çal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinden önce son kez grup toplantısında konuştu. Emekli maaşına zam vaadini yenileyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bugün kendisini Başbakan sanan birisi 'Emekliye 100 TL zam yapacağız' diyor. Al yüz lirayı başına çal" dedi.

Yayınlanma: 31.03.2015 - 13:38
Abone Ol google-news

CHP ön seçimlerinin başarı il tamamlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çok güzel değişiklikler olacak CHP'de. İlk kurultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız. Kontenjan hakkını bir kez kullanan ikinci kez kullanamayacak. Gerçek değişimi yapacağız. Biz ön seçim yaptık. Demokrasi dersi verenler nerede acaba? En büyük darbeyi yapanlar şimdi iktidarda hesabını soracağız. Milletin vekilini millet seçmeli. Kırgınlık yok. Keşke hepimizin kazanabileceği ortamlar yaratabilsek. Milletimizin, üyelerimizin iradelerine saygı duyacağız" diye konuştu.

SÖZÜM SÖZ, 4 YILDA TÜRKİYE'Yİ UÇURACAĞIZ

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu bütün gençleri CHP çatısı altında görmek istediğini belirterek, "Sözüm söz Kılıçdaroğlu sözü 4 yılda Türkiye'yi uçuracağız. Niye 4 yıl istiyor fazla istemiyor mu Davutoğlu'na ve abisine söylemek istiyorum Bilal'i anlatır gibi anlatacağız mecburen ne yapayım. Ben 4 yılda senin 12 yılda yapamadığını yüzde 60 fazlasını yapacağım" dedi.

Emekli maaşına zam vaadini yenileyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bugün kendisini Başbakan sanan birisi emekliye 100 TL zam yapacağız diyor. Al yüz lirayı başına çal. 2 maaş ikramiyeyi Kılıçdaroğlu veremezmiş lafa bakın. Tarih gün verdim sözümü tutmazsam başbakanlığı bırakacağım dedim. Bunlar mirasa konacaklalar diyor. Kim miras yedi? Biz mirası biriktiriyoruz sen satıyorsun. O nedenle miras yedi sensin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "79 yılda harcanana para ile bunların harcadığı para arasındaki fark 1 trilyon 85 milyar dolar. İster kıyameti kopar ister kendini yak ben bu parayı emekliye vereceğim. Sözüm sözdür" dedi.

6 MİLYON 200 BİN İŞSİZİMİZ VAR

İşsizlik sorununa değinen Kılıçdaroğlu, "Resmi rakamlara göre 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Aslında daha yüksek de. Adana'da köprünün üzerinde yaşanan bir dramı anlatmak istiyorum. Uzun zamandır işsiz biri köprünün üzerinde intihar etmek istiyor. Polisler vazgeçirmeye çalışıyor. İntihar etmek isteyen kişinin söyledikleri kurşun gibi" diye konuştu.

SEN BAŞBAKAN DEĞİLSİN VESAYET ALTINDASIN
Cumhurbaşkanlığına genel bütçeden aktarılacak örtülü ödenek üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, "Parlamento'dan gece yarısı operasyonu yapıldı. Davutoğlu'nun da herhalde haberi yok. Bugün hiç değinmedi. Ne yapsın adamcağız. Başbakanlık koltuğuna oturtmuşlar ama ne anlama geldiğini bilmiyor. Davutoğlu'na Hatırlatmak istiyorum. Ben ülkeyi yönetiyorum diye düşünüyorsan gereğini yap. Gereğini yap. Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir. Bütçeyi getiren sensin. Eğer sen, sorumsuz birine örtülü ödeneği kullandırıyorsun. Sen Başbakan değilsin vesayet altındasın bunu bilmeni isterim" açıklamasında bulundu.

KAÇAK SARAYIN GERÇEK MALİYETİ ORAYA ÇIKMASIN DİYE KULLANACAK
Kılıçdaroğlu, "Başbakan'dan habersiz örtülü ödeneği nerede kullanacak? Kaçak sarayın gerçek maliyeti oraya çıkmasın diye 1100 odalı sarayı için büyük bir ihtimalle kullanacak. Sana iki maaş ikramiyeyi fazla görenler gece yarısı Parlamento'dan senin ödediğin vergilerle birilerine peşkeş çekiyorlar. Buna izin verecek miyiz? Vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bu askerlerin hapise girmemesi gerekirdi boşuna boşuna hapise girdiler. 'Bizi çocuk gibi kandırdılar' dedi. Biz de 'O zaman gelin o askerlerin itibarlarını iade edelim' dedik. Parlamento'da bu kanun teklifi AK Parti milletvekillerinin oyları ile bu kanun teklifi reddedildi. Kim samimi kim değil?" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan rehine olayına ilişkin açıklama



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler