İzmir Şafak Pavey'i istiyor

CHP’de yarın toplanacak parti meclisi öncesinde gözler MYK üyelerinin durumu ve kadın adaylara çevrildi. Kılıçdaroğlu, İzmir için, bu seçimde aday olmayacağını açıklayan Şafak Pavey’i istiyor.

Yayınlanma: 04.04.2015 - 23:27
Abone Ol google-news

CHP’de yarın toplanacak Parti Meclisi (PM) öncesinde gözler MYK üyelerinin durumu ve kadın adaylara çevrilirken son dakika kulisleri yoğunlaştı. Önseçimde kadın aday çıkmayan İzmir’de kontenjan adayı olarak Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in adı da konuşulmaya başlandı. İzmir örgütünden “Şafak Pavey İzmir’e yakışır” mesajları gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağını açıklayan Pavey’i ikna edip aday gösterebileceği konuşmaları kulislerde yaygınlaştı.

Kılıçdaroğlu kontenjan adaylarını belirlerken sıkıntılı günler yaşıyor. Milletvekilleri, örgüt yöneticileri kapısını aşındırıyor. İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önceki gün Ankara’ya gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştü. İzmir’de önseçimde Kocaoğlu’nun desteklediği adaylar önseçimde başarılı olamadı. Kocaoğlu ve ekibinin Rıza Türmen, Kazım Umdular ve Emel Yıldırım’ın listeye girmesi için kulis yaptığı öğrenildi.

İzmir’de önseçimde kadın adayların gerilerde kalması, kontejanlarda ilk sıralar dışında da kadın adayların şansını arttırdı. İki bölgede liste başları dışında en az birer kadının daha aday gösterilebileceği belirtiliyor. Selin Sayek Böke’nin İzmir’e kaydırılması bekleniyor. PM üyesi Elfin Tataroğlu ile Emel Yıldırım ve Nazik Işık’ın adları da geçiyor. Parti içindeki çeşitli ekipler farklı isimler için kulis yapıyor. Yenilikçi kanatta yer alanların Emel Yıldırım’a sıcak baktıklarını Kılıçdaroğlu’na ilettikleri öğrenildi.

 

Kılıçdaroğlu’nun işi zor

İzmir’de 6 kontenjan için kadınların yanı sıra gazeteci Tuncay Özkan ve Roman aday Özcan Purçu’nun adları geçiyor. İzmir milletvekillerinden Güldal Mumcu, Rıza Türmen, Erdal Aksünger, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam da kontenjan adaylığı bekleyenler arasında yer alıyor. Bu nedenle, Kılıçdaroğlu’nun İzmir adaylarını belirlerken çok zorlanacağının altı çiziliyor.

İstanbul’da 14, Ankara ve İzmir’de 6’şar kontenjan kullanılacak. İstanbul 1. bölgede MYK üyelerinden Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi ve Mehmet Bekaroğlu; 2. bölgede genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Burhan Şenatalar; 3. bölgede ise Enis Berberoğlu’nun adı geçiyor. Grup Başkanvekili Engin Altay da 3. bölgeden adaylık bekliyor. MYK üyelerinden Murat Özçelik, Haluk Koç, Sencer Ayata, Tekin Bingöl ve Seyhan Erdoğdu Ankara; Bülent Tezcan Aydın; Yakup Akkaya da Muğla’da kontenjan adaylığı bekleyenler arasında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler