188 vekil adayı için gece yarısı zirvesi

Kılıçdaroğlu ser verdi, sır vermedi akşam 20.00’de başlayan PMy’e kadar evden çıkmadı.

Yayınlanma: 06.04.2015 - 21:39
Abone Ol google-news

Elli beş seçim bölgesinde milletvekili adaylarından 362’sini belirleyen CHP, 37’si kontenjan olmak üzere kalan 188 adayını gece yarısına kadar süren PM toplantısının ardından belirledi. Parti Meclis’nden onay alan adaylar bugün mesai bitimine kadar YSK’ye bildirilecek. Adayların belirlenmesinin ardından seçim kampanyasını cumartesi günü İstanbul’da başlatmaya hazırlanan CHP, seçim bildirgesini de 19 Nisan’da Ankara’da açıklayacak.

CHP 29 Mart’ta, 41 il, 45 seçim bölgesinde hâkim denetiminde önseçim yaptı. Yaklaşık 700 bin üyenin oy kullandığı önseçimlerde, Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da aralarında olduğu 362 adayını belirleyen CHP’de kalan adaylar ise dün akşam 20.00’de toplanan PM’de oylandı.

Ankara’da gün boyu gözler CHP kulislerindeydi. Kontenjan bekleyen aday adayları ve daha önce Kılıçdaroğlu ile temas kurmuş bazı isimler gün boyu genel merkezde nabız yokladı ancak hiçbiri net bilgi alamadı. Aday belirleme çalışmalarını geçtiğimiz hafta boyunca sürdüren Kılıçdaroğlu, son olarak 3 büyük kentin dışındaki bazı illerdeki aday adaylarını kurmay ekibiyle masaya yatırdı ancak 3 büyük kentte tablonun nasıl şekilleneceği konusunda en yakın ekibine bile işaret vermedi.

Sızan ilk bilgilere göre Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla’dan tekrar aday gösterilecek. MYK üyelerinden Gürsel Tekin, Tekin Bingöl, Murat Özçelik, Selin Sayek Böke, Enis Berberoğlu ve Mehmet Bekaroğlu’nun da son anda bir değişiklik olmazsa listede olması bekleniyor.

Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı’nın Hatay’da kontenjan adayı olması netleşti. Eskişehir’de ilk sıranın Gaye Usluer’e verileceği ifade ediliyor.

İzmir’de 1. bölgeden seçilen Erdal Aksünger, 2. bölgeye kaydırılırken Tuncay Özkan’ın da İzmir 1. bölgeden aday olması bekleniyor.

İstanbul’da Talin Ergüneş Gazer’in adaylığı kesin gibi. Grup başkanvekilleri Engin Altay ile Akif Hamzaçebi’nin İstanbul’dan, Levent Gök’ün de Ankara’dan aday olması bekleniyor. İstanbul için kontenjan başvurusu yapan milletvekili İhsan Özkes’in Kılıçdaroğlu’ndan vize aldığı, aynı şekilde Ankara milletvekili Sinan Aygün’ün de Ankara 1. bölgeden aday gösterileceği öğrenildi.

Kampanya Kartal’dan başlayacak

CHP’nin seçim kampanyası ise 11 Nisan’da Kartal’da düzenlenecek mitingle başlayacak. Yazımının tamamlandığı belirtilen seçim bildirgesi de 19 Nisan’da Ankara’da açıklanacak. Emeklilerden üniversite öğrencilerine, işsizlerden ev kadınlarına kadar farklı kesimlerin sorunlarının yer alacağı bildirge, ekonomi ağırlıklı olacak. Kılıçdaroğlu’nun 50’den fazla ilde miting yapması bekleniyor. Seçimler için hazırlanan afiş, flama, poster gibi materyaller de seçim bölgelerine gönderilmeye başlandı.

Genel merkeze büyük ölçekli bir ekran kurduracak olan CHP kampanyaya ait görsellerle ilgili yayın yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler