24. dönemin kaybedenleri

CHP’de Güldal Mumcu, Umut Oran, Tolga Çandar gibi isimler aday listelerinde yer almadı. AKP’de Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek aday yapılmadı. MHP’de Mehmet Şandır listeye giremedi. HDP’de Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık aday gösterilmedi.

Yayınlanma: 07.04.2015 - 09:25
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam saatlerinde toplanan Parti Meclisi 2015 Genel Seçimleri milletvekili listesini kesinleştirdi. “Siyaset uzun soluklu bir yarıştır” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, liste dışı bırakacaklarına ilk mesajı verdi; ardından listeleri okumaya başladı. Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar ve Yakup Akkaya ile aralarında Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Ali Demirçalı’nın da olduğu bazı milletvekillerinin liste dışında kaldığı belirtiliyordu.

PAVEY BİRİNCİ SIRAYLA DÖNDÜ

1,3,5,7 ve 9’uncu sıralara kontenjan adayların konulacağı İstanbul 1’inci bölge 1’inci sıraya Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikna etmesiyle yeniden aday olmaya karar veren Şafak Pavey geldi. Pavey’in ardından 3’üncü sıraya Gürsel Tekin, 5’inci sıraya Akif Hamzaçebi, 7’incı sıraya İlhan Kesici ve 9’uncu sıraya emekli müftü ve milletvekili İhsan Özkes getirildi. İlhan Kesici, Kılıçdaroğlu’nun tercihiyle bir dönem sonra yeniden TBMM’ye dönme şansı yakaladı.

CHP'de liste dışı kalan Umut Oran ilk kez konuştu

BERBEROĞLU İKİNCİ BÖLGEDE

İstanbul 2’inci bölgede Enis Berberoğlu 7’inci sırayı alırken, bir diğer genel başkan yardımcısı Murat Özçelik de İstanbul 3’üncü bölgede 7’inci sıraya geldi. İstanbul 2’inci bölge 1’inci sıra adayı Türkiye Ermenilerinden Selina Doğan oldu. Özuzun 1977 doğumlu, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi ve Galatasaray Hukuk Fakültesi mezunu. Bilgi Üniversitesi’nde de Yüksek Lisans da yapan Özuzun, Ermenice ve Türkçe’nin yanı sıra Fransızca ve İngilizce biliyor. Sezgin Tanrıkulu İstanbul 2’inci bölgede 3’üncü sırayı aldı, Sencer Ayata 5’inci sırayı aldı. İstanbul 3’üncü bölgenin ilk sıradaki kadın adayı Bihlun Tamaylıgil oldu, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Erdoğan Toprak 3’üncü sıraya, Mehmet Bekaroğlu’nun ise 3’üncü bölgede 9’uncu sıraya geldi.

TEMİZEL’LE BİRLİKTE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendi seçim bölgesi olan İzmir 2’inci bölgede tercihini 3’üncü sıra için Zekeriya Temizel, 5’inci sıra için Aytun Çıray’dan yana kullandı. Tuncay Özkan, İzmir 1. Bölge 3’üncü sıradan CHP Milletvekili adayı oldu. Bu bölgenin 1’inci sıra kontenjan adayı PM üyesi ve şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok olurken, Roman kökenli Özcan Purçu 5’inci sıraya geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler