Emekliye çifte maaş CHP’ye 1.7 puan

Seçim stratejisini ekonomi üzerine oturtan CHP ‘kampanyanın bombası’ olarak nitelendirilen projesini son 10 güne bıraktı.

Yayınlanma: 10.04.2015 - 19:38
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu “rahatsız” eden “emekliye 2 maaş projesi”nin yansımalarından memnun olan CHP, “banka borçlularını” sevindirecek olan ve “kampanyanın bombası” olarak nitelendirilen en önemli projesini, seçime 10 gün kala açıklayacak.

Seçim stratejisini “ekonomi” üzerine oturtan ve 6 ana başlık altında toplayan CHP yönetimi, bunun ilk ayağını oluşturan dini bayramlarda emeklilere “2 maaş ikramiye” projesinin yansımalarından memnun. Gerek Türkiye’deki, gerekse uluslararası kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı anketleri yakından izleyen genel merkez yönetimine gelen son analizler, sadece “emekliye 2 ikramiye” vaadinin partinin oylarına yüzde 1.7 ile 2 arasında artış olarak yansıdığını ortaya koydu. CHP yönetimi, kamuoyundaki olumlu yansımanın temel nedeninin ise finansal kaynağın da somut olarak ortaya konulmuş olmasından kaynaklandığı değerlendirmesi yaptı.

Sır gibi saklanıyor

Engelli, dezavantajlı, “atanamayan öğretmenler” gibi mağdur kesimlere dönük tüm projelerini de “kaynak-çözüm” ekseninde biçimlendirerek kamuoyuna sunma stratejisi izleyecek olan CHP, sır gibi gibi sakladığı en büyük projesini ise en son açıklama kararı aldı. Cumhuriyet’in kamuoyuna duyurduğu “kredi kartı borçlularına affı” da içeren, kapsamlı bir “borç yapılandırması paketi” üzerinde çalışan partinin ekonomi kurmayları, büyük oranda pakete son biçimini verdi. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkı talimatı nedeniyle, projenin ayrıntıları dar kapsamlı bir ekiple paylaşılıyor. Bu “kapalı” tutumun altında ise diğer siyasi partilerin projeyi “kopyalamasını” engellemenin yanı sıra, sandığa giden seçmene “doğru zamanda doğru mesajı verme” taktiğinin yattığı belirtiliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler