Bekir Bozdağ: HDP’nin seçime girmesi uluslararası proje

AKP Yozgat milletvekilleri tanıtım programında konuşan Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'nin parti olarak seçime girmesinin uluslararası proje olduğunu, Ak Parti iktidarının önünün kesilmek istenidğini ileri sürdü.

Yayınlanma: 19.04.2015 - 20:46
Abone Ol google-news

Yozgat'ta millletvekilleri tanıtıp programına katılan Bekir Bozdağ, Türkiye’de her seçim öncesi değişik operasyonların sahnelendiğini öne sürdü. Bozdağ, "2011 seçimleri öncesi CHP’ye MHP’ye operasyon yaptılar. Şimdi 2015’e gidiyoruz. Yeni operasyonlar var mı var. Bakın çok net söylüyorum HDP’nin parti olarak seçime girmesi uluslararası bir projedir" dedi. Partisinin iktidarının ve siyasi istikrarın hedef alındığını iddia eden Bozdağ, şunları söyledi:

"HDP seçime sokulmak suretiyle AK Parti’nin güçlü iktidarını Türkiye’nin siyasi istikrarının önü kesilmek istenmektedir. Eğer buna mani olamazlarsa anayasa değişikliği yapacak bir çoğunlukla parlamentoda temsilini engellemeyi arzu etmektedirler. Birinci hedefleri bu. Bunu başarır HDP’ye barajı geçirtirlerse mutlu olacaklar. Ama eğer bunu başaramazlarsa o zaman Türkiye’nin istikrarını huzurunu bozmak için bu kadar oy almış parti Meclis'te niye temsil edilemiyor diye Türkiye’nin siyasi istikrarını bozmak için kullanacaklardır. Yani uluslararası çevreler onların Türkiye içindeki işbirlikçileri kazan kazan politikası uygulayarak Türkiye’nin önünü yolunu kesmek istiyorlar."

Bekir Bozdağ, medyanın HDP’yi parlatmak istediğini ileri sürerek, "Bakın Ağrı’da teröristler saldırdı orada teröristleri göstermek istemiyorlar, kullandıkları silahları göstermek istemiyorlar. Oradaki askerlerimizi kötü göstermek istiyorlar. HDP’yi parlatmak için. PKK’nın yedeğindeki bir partiyi güçlendirmek için. Seçime doğru girerken göreceksiniz HDP’yi şirin göstermek için sevecen göstermek için bütün medya organlarının nasıl bir rekabete gireceğini hep beraber görecekseniz" dedi.

Bozdağ, Ak Parti’nin yeniden anayasayı değiştirecek çoğunlukla parlamentoya gelmesine mani olunamayacağını da ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler