Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'de coşkulu karşılama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 150 araç kapasiteli Buca Kasaplar Meydanı yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi temel atma törenine katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu, 'Başbakan Kemal' tezahüratıyla kürsüye çıkınca "O unvanı siz vereceksiniz. Süre de öyle çok uzun değil" dedi.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 15:56
Abone Ol google-news



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 150 araç kapasiteli Buca Kasaplar Meydanı yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi temel atma törenine katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu, 'Başbakan Kemal' tezahüratıyla kürsüye çıkınca "O unvanı siz vereceksiniz. Süre de öyle çok uzun değil" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'de coşkulu karşılama-Foto Galeri 

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar meydana gökdelen yaparlar biz meydanı halka açıyoruz. Onlar meydanlarda toplanmayı yasaklarlar biz meydanları halka açacağız. Meydanı olan kentler saygındır. 24 saat yaşayan bir kente insanlar meydanlarda yaşamalılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı dünya için önemli bir sınav verdi. Yurtdışındaki bir kuruluş, 'İzmir'in mali gücü Türkiye'nin mali gücünden yüksektir' diyerek karne veriyorsa İzmir'in nasıl çalıştığını bilmemiz gerekiyor. İzmir dünyanın en hızlı gelişen kentlerinden biri. Son zamanlarda iktidar seçim bildirgesi açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesini yaptığı projeyi de kendi projeleri arasına koydu. Şaşırmamak mümkün değil. Belediye Başkanı açıkladı da o düşen sayfalar gibi onu da çıkardılar. Çünkü zaten onu da Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Kocaoğlu ne diyor, 'Buca'nın raylı sistemi Ankara'yı dinlememiş olsaydım çözülmüş olacaktı', '4 yıl geçti yapmıyorlar biz yapacağız' diyor. Onlar da görecekler. İzmir'in başarısını Türkiye'ye taşımak istiyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için mücadele ediyoruz. CHP'ye oy vermemiş en az iki kişiyi ikna edin. Söz veriyor musunuz? Ben de size söz veriyorum 50 saat Türkiye için aralıksız çalışacağım."

'YASAK GELMEYECEK MEYDANLARA'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, meydanlara yasak gelmeyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu:
"İzmir tek başına kendi metrosunu yapabiliyorsa, Kadifekale'yi yeniden düzenliyorsa, tek başına Avrupa'nın en büyük fuarlarını yapabiliyorsa biz de tüm Türkiye'de bunların tamamını yapabiliriz. Devletin kaynakları, bütçesi var. Sorun şu, tercihi kimden yana kullanacaksınız? Tercihi halk için kullanacağız. Sözüm söz 4 yıllık CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evin en az aylık 720 yıllık geliri olacak. Kavgadan dövüşten bıktık. Huzura, iş bulmaya alın terini değerlendirmeye ihtiyacımız var. herkesin kazanacağı yeni bir Türkiye istiyoruz. Sadece bir grup üzlecek, onlar da hortumcular olacak. Söz veriyorum tüm hortumları keseceğim. Bu meydan için 25 yıldır söz veriliyormuş. Onlar söz verdiler, biz yapacağız. Bu meydanda isteyenler 1 Mayıs Emek bayramını rahatlıkla omuz omuza kutlayacaklar. Yasak gelmeyecek bu meydanlara."

'ANKARA'YA İNANMASAYDIM'

Açılışta konuşan Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, "Kentler meydanlarıyla anılır. Bu meydan, bu kente yeni bir soluk kazandıracak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, 6 dönümlük meydan, 150 araçlık otopark yapılacağını ve üç tescilli binanın restore edileceğini belirterek, şunları söyledi:
"11 yıldır yerelde kalkınmayı tavizsiz uyguluyoruz. Burası Buca'nın ilk kurulduğu yer. Bu meydan Buca'ya çok yakışacak. Eğer ben Ankara'ya inanmasaydım bugün Buca, Karşıyaka ve Konak tramvayı başlamış olacaktı. İnandığım için sizden özür diliyorum. 81 bin metrekarelik Şirinyer Parkı üzerinde çalışıyoruz. Şirinyer Parkı Buca'nın merkezi olacak. Orada kültür sanat olacak insanlarımız orada kucaklaşacak. Orası İzmir'in en belli başlı kamu alanlarından biri olacak. 32 gün içinde ülken için çocuğu için gelecek nesillerin için ayağa kalkıp CHP'yi iktidar yapmak zorundayız. Herkesin kapısını çalıp, oy istemek zorundayız. Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak, ülkeyi kurtarmak zorundayız."

KIRMIZI GÜLÜ MENDİL CEBİNE TAKTI

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, belediye başkanları, milletvekili adaylarıyla butona basarak temeli ilk harcı koydu. Kılıçdaroğlu, alandan ayrılırken sevgi gösterileri nedeniyle izdiham yaşandı. CHP lideri seçim otobüsünün ön camından otobüsün etrafını saran vatandaşları vatandaşlara camdan elini uzatarak tokalaştı. Bir kadın Kılıçdaroğlu'na kırmızı gül hediye etti o da gülü ceketinin mendil cebine koydu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler