'Davutoğlu'nu Erdoğan'a ezdirmeyiz'

Selahattin Demirtaş, Kocaeli'de Erdoğan ve Davutoğlu'nu eleştirdi.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 22:40
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin İzmit Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitinginde vatandaşlara seslendi. HDP Kocaeli milletvekilleri adayları konuşmasının ardından alana yarım saat geçikmeli gelen Selahattin Demirtaş, yaklaşık 10 bin partili tarafından coşkuyla karşılandı. Sözlerine Türkiye'yi yönetmeye hazırlandığını söyleyerek başlayan Demirtaş, "7 Haziran seçimlerine elele kolkola hazırlandığımız bugüne kadar yüzü gülmeyenlerin yüzünü güldürecek bir seçim olacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halk kendi iktidarını yani yoksulun, bahçede çalışan, atölyede üretenin iktidarını kurmak için bir umut yaratacağız. AKP'nin gidişiyle demokratik bir alternatif çıkacak. Biz Türkiye'yi yönetmeye hazırlanıyoruz. İşçi kenti Kocaeli alın teriyle üretmenin alın teriyle çalışmanın ne demek olduğunu herkesden daha iyi biliyor. Bazen 10, 12 veya 14 saat çalışarak asgari ücrete talim etmek, sosyal güvencesiz çalışmayı siz iyi bilirsiniz" dedi.
 
 


'AKP'NİN AMPÜLÜNÜN SÖNMESİNİN ZAMANI GELMİŞTİR'

Ak Parti'yi durdurabilecek en güçlü iradenin HDP olduğunu belirten Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda oy toplamaktan vazgeçmediğini söyleyen Demirtaş, "Cumhurbaşkanı AKP ye oy toplamaktan vazgeçmiyorsa Başbakanın meydanlarda ne işi var. Cumhurbaşkanı iki dakka müsade vermiyor Başbakana konuşmaya. Bırak konuşsun kendini başbakan gibi iyi hissetsin. Başbakanın hakkını korumak da bize düşüyor . Cumhurbaşkanı başbakanı tanımıyur. Kendine oy istiyor. AKP nin seçim bildirgesini tanımıyor.Başbakan seçim vaadinde bulunuyor. Cumhurbaşkanı o seçim beyannamesini tanımıyor. Bu durumda AKP seçim kazanırsa Ahmet Davutoğlu diye bir başbakanımız olmayacak. Sayın başbakan meydan meydan dolaşıp bana oy verin başbakanlıktan kurtulayım diyor. Cumhurbaşkanından çektiği bir değil. Biz başbakanımızı Cumhurbaşkanımıza ezdirmeyiz" diye konuştu. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Artık AKP'nin Türkiye'de sayfasının kapanmasının ve ampülünün sönmesinin zamanı gelmiştir. Bu da ancak HDP'nin barajı aşmasıyla olur. AKP'yi durdurabilecek en güçlü iradeyi HDP'yi 7 Haziran'da Ankara'ya göndereceğiz. Sizleri kışkırtmaya çalışıyorlar, tahrik etmek isteyecekler. Heryerde bürolara saldırıp adaylarımızın çalışmasını engelleyecekler. Van Başkelede AKP adayları protesto edildi diye 5 partili yöneticimizi anında tutuklayıp içeriye attılar. 41 HDP bürosu yakılıp yıkıldı. Tek bir kişiyi gözaltına almadılar. Meydanlara toplanıp HDP bayrakları yaktırdılar. Tek bir kişiyi göz altına almadılar. Amaçları HDP'li gençleri tahrik etmek. Biz kimsenin bayrağını yakmayız. O parti ister rakibimiz olsun, ister dostumuz olsun. O partiye oy verenler bizim kardeşimizdir. Bizim düşmanımız yok. Bu tahriklere asla pirim vermeyeceğiz. İstanbul'da 1 Mayısta neler yaptıklarını gördünüz. Kendilerine karşı en küçük muhalefete izin vermiyorlar." 

'İSRAFTAN, HIRSIZLIKTAN VE SOYGUNDAN VAZGEÇİLİRSE TEK BİR YOKSUL KALMAZ'

Asgari ücreti bin 800 lira yapacaklarını söylediklerinde iktidarın kıyameti kopardığını söyleyen Demirtaş, "Zannedersiniz ki parayı cebinden alıp işçiye, emekliye dağıtacağız. Ülkenin kaynağını sizler üretiyorsunuz. 'Kaynağı nereden bulacaksınız ?' diyorlar. Sizin ürettiğinizi adaletli dağıtacağız. Mesele adil bölüşüm meselesidir. HDP bunu yapabilecek güç ve inançtadır. Biz paraya tapanların, saraya, sultana tapanların değil Allah'tan başkasının önünde diz çökmeyenlerin ezilenlerin partisi olacağız. Genç arkadaşlarım sizler en ağır bedelleri ödeyerek zorlu yaşam koşulları içersinde koşturuyorsunuz. Sizlerin üniversite bitirmeside para etmiyor. Üniversitede kalite düştü, iş yok. Öğretmenlerin ataması yapılmadığı için işsiz. Mühendisi, doktoru işsiz" dedi.

"ASKERLERİNİ BİLE BİLE ÖLÜME GÖNDERDİLER"

Hükümetin iktidardan düştüğü zaman hepsinin hesabını vereceklerini söyleyen Demirtaş konuşmasını söyle sürdürdü: 

"Geldikleri noktada iktidarın kaybedeceği artık anlaşılıyor. Provakasyon dışında kışkırtma dışında ellerinde hiçbirşey kalmadı. Diyadin'deki provakasyonu hatırlıyorsunuz ? Bu ülkenin çocuklarını, askerlerini bile bile ölüme gönderdiler. Amaçları neydi Ağrı'dan askerlerin cenazeleri gelsin. Hep birlikte HDP'ye saldırıp baraj altında bırakıp beyefendinin başkanlığı garantilenecekti. Bütün amaçları buydu. Oy alabilmek için ana baba kuzularını göz göre göre ölüme gönderdiler. Kan akmaları umrunda değil. Bu kadar ucuz ve pespaye siyaseti yürütüyorlar. Kazanmak için başkanlık için yapmayacakları çılgınlık yok. İktidardan düştükleri gün bunların hepsinin hesabını vereceklerini biliyorlar. İŞİD'e sundukları destek, gönderdikleri silahların hesabının sorulacağını biliyorlar. Ey Cumhurbaşkanı sen değilmisin İŞİD'e tırlarla silah gönderen. Sudi Arabistan ile birlikte oralara silah cephane gönderen sen değilmisin?. Suriyede kan akmasının sebebi sen değilmisin. HDP'den bu yüzden korkuyorsun. Senden bütün bunların hesabını soracağız."

Selahattin Demirtaş, yaklaşık 1 buçuk saat süren mitingin ardından karayolu ile Ankara'ya hareket eti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler