MHP, CHP'den kopya çekmiş

Seçim beyannamesindeki benzerliğin nedeni anlaşıldı. MHP'nin vaatlerini açıklamadan önce CHP'den beyannamesini istediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 06.05.2015 - 23:12
Abone Ol google-news

Seçim bildirgesindeki mazotun çiftçiye ucuza satılması, emekliye ikramiye, asgari ücretten vergi kesilmemesi gibi vaatleri neredeyse CHP’ninkiyle bire bir örtüşen MHP’nin, vaatlerini açıklamadan önce CHP’den beyannamesini istediği ortaya çıktı. CHP’nin mazotun 1.5 TL’ye indirilmesi, asgari ücretin 1500 TL’ye çıkarılması ve emekliye iki ikramiye sözü, miting meydanlarının en önemli tartışma konuları arasına girmişti.

 

Örneğini istediler

Siyasi partiler arasında seçim beyannamesini en son açıklayan MHP ise, bu üç temel konuda CHP ile neredeyse birebir örtüşen vaatlerde bulunmuştu. Çiftçiye verilecek mazotun litresinin 1.75 TL olacağını açıklayan MHP, asgari ücretteki taban rakamı da 1400 TL olarak duyurmuştu. MHP, ana muhalefetin emekliye iki ikramiye sözüne de mart ve eylül aylarında sabitlenmiş iki maaş ikramiye vaadiyle karşılık vermişti.

CHP’nin 19 Nisan’da Ankara’da düzenlediği törenin ardından bazı MHP kurmayları CHP yönetimiyle temas kurdu. MHP’liler, CHP’den açıklanan seçim bildirgesinin bir örneğini rica etti. CHP, kurulan temasın ardından bildirgeyi MHP’ye iletti. Kaynaklar, “Nezaketen bir talepte bulunuldu. Bu, MHP’nin CHP bildirgesinden esinlendiği anlamına gelmez” ifadelerini kullandılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler