"Kobani düşmedi ama AKP düştü düşecek"

HDP Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş " "Cumhurbaşkanı olman Anayasayı tanımama hakkını vermez. Kul hakkı yiyorsun. Yediğin bu kul hakkının her kuruşunun hesabını soracağız. Kobani düşmedi ama AKP düştü düşecek" dedi.

Yayınlanma: 19.05.2015 - 13:49
Abone Ol google-news

<video:279916>

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Adıyaman mitinginde konuştu. HDP'nin Adana ve Mersin parti binalarına yapılan saldırılar üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, "Tarafsız Cumhurbaşkanı hala olayı kınamış değil. Cumhurbaşkanından daha bir geçmiş olsun duymadık. Çünkü elbette onun arzuladığı şey buydu. HDP çatışma algısı yaratmaktı. Kendisi memnuniyet duymuş olacak ki şu ana kadar bir geçmiş olsun duymadık. Biz böyle böyle bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Başkan da yaptırmayacağız" dedi.
"Davutoğlu dinden çıktı mı, çıkmadı mı? Ona cevap ver!" - VİDEO

'7 HAZİRAN'DA SENİN GÖNLÜNDEKİ ASLANI KEDİYE ÇEVİREMEZSEK BİZE DE HDP DEMESİNLER'

Demirtaş, "Her yerde AKP'yi yıkmak boynumuzun borcudur. Adıyaman'da o yerlerden biridir. 7 Haziran'da senin gönlündeki aslanı kediye çeviremezsek bize de HDP demesinler. Sen meydan meydan dolaş senin hakkın. Meydanlara çıkmazsan zaten hatırımız kalır. Zavallı Ahmet hoca yetiştiremez. Sen meydanlara çık ki yalanların ortay çıksın. Kendi paranla çık. Zaten servetiniz devletin hazinesinden daha fazla. Bizim paramızla hakaret mitingleri yapamazsın" diye konuştu.

'KOBANİ DÜŞMEDİ AMA AKP DÜŞTÜ DÜŞECEK'

Demirtaş, "Cumhurbaşkanı olman Anayasayı tanımama hakkını vermez. Kul hakkı yiyorsun. Yediğin bu kul hakkının her kuruşunun hesabını soracağız. Kobani düşmedi ama AKP düştü düşecek" dedi.

'BİR MÜSLÜMANA SEN KAFİRSİN DEMEK O KİŞİYİ DİNDEN ÇIKARIR MI ÇIKARMAZ MI?'

Demirtaş, "Kendisine Müslümanım diyen birine kafir diyenin günahı nedir? Dinimizde onu bir açıklasın. Bir Müslümana kafirsin demek dinden çıkar mı çıkmaz mı onu bir Diyanet İşleri Başkanı açıklasın yav. Güzel bak Mersedes'in de var. Bir açıkla bakalım. Bir Müslümana sen kafirsin demek o kişiyi dinden çıkarır mı çıkarmaz mı?" dedi.

'KURAN-I KERİM AKP'NİN SEÇİM KAMPANYASININ MALZEMESİ OLSUN DİYE İNDİRİLMEDİ'

Demirtaş, "Yüce Rabbimiz herhalde kendi kelamını, emirlerini tebliğ ederken günün birinde birileri meydanlarda eline alsın haşa pazarlamacı gibi oy istesin diye göndermedi. Kuran-ı Kerim AKP'nin seçim kampanyasının malzemesi olsun diye indirilmedi. İnşallah halk inançlı Müslümanlar senin o çirkinliğine ne büyük cevabı verecekler. Kuran-ı Kerim'i öyle elinde sallayıp kürsüye fırlatmak neymiş onu inşallah seçimde göreceksin 7 Haziran'da cezasını göreceksin. Öbür dünyada Allah Kerimdir. O bilir. O artık sana en uygun ceza ne ise verir. Kirli din pazarlığının para etmediğini göstermeniz lazım. Din tüccarlığının oya dönüşmediğini göstermeniz lazım. Dinimiz sizin oyuncağınız değil dememiz lazım" ifadelerini kullandı.

'AHMET DAVUTOĞLU'NU DA İKNA EDECEĞİM HDP'YE OY VERECEK'

Demirtaş, "Ben inanıyorum. Ahmet Davutoğlu'nu da ikna edeceğim HDP'ye oy verecek. Çünkü o da kararsız kalıyor artık kararsız. İnşallah 20 günde HDP'li yapacağız onu" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler