Trafolara kedi sokmayacağız

Karayalçın, İstanbul’da kurulacak olan 27 bin sandık için üçer isim belirlediklerini belirterek ‘Her okulda avukat olacak. Islak imzalı örnekler kendi sistemimize anında girilecek’ dedi.

Yayınlanma: 23.05.2015 - 23:01
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, partisinin oy oranının yüzde 30’a geldiğini belirterek, AKP’de düşüş yaşandığını, HDP’nin ise barajı geçtiğini söyledi. Sandık güvenliği için çeşitli önlemler aldıklarını anlatan Karayalçın, “27 bin 861 sandık için üçer isim belirledik. Ayrıca her sandıkta birer gözlemci, her okulda birer sorumlu, avukat ve kat görevlileri olacak” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

- Milletvekilliği seçimlerine 2 haftalık bir süre kaldı. CHP’nin İstanbul’da seçim çalışmaları ne noktada? Bu zamana kadar neler yapıldı?

Biz İstanbul’un 936 mahallesi ve 65 meydanında hep varız. Hemşehrilerimize evlerinde ve İstanbul’un sokaklarında ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıca 5 haftadır milletvekillerimiz ve adaylarımızla yürüyüşler düzenliyor, mitingler yapıyoruz. 40 bin kadınla 4 milyon konuta ulaşma projemiz var. Bu zamana kadar 750 bin konut ziyareti yapıldı. 7 Haziran’a kadar bu sayının 2 milyona çıkmasını planlıyoruz. 4 milyon hedefine maalesef sitelere hiçbir siyasi partinin girmesine izin verilmediği için ulaşamıyoruz. Ancak sokaklardaki standlarla bu açığı kapatıyoruz.

- Sandık ve seçim güvenliği için ne tür çalışmalarınız var?

2011 seçimlerinde 1 milyon 200 bin seçmen üç bölgede oy vermemiş. AKP ile CHP arasındaki fark da İstanbul’da bu kadar. Ben bu seçmenlerin büyük çoğunluğunun CHP’li olduğunu düşünüyorum. Pikniğe gitmişler, seçim güvenliği yok oy kullansam ne olacak gerekçesini seslendirmişler oy kullanmamışlar. Biz bu dönem bin 834 okulda kurulacak olan 27 bin 861 sandık için üçer isim belirledik. Ayrıca her sandıkta birer gözlemci, her okulda birer sorumlu, avukat ve kat görevlileri olacak. Alınacak olan ıslak imzalı örnekler de okul sorumlusu arkadaşlarımız tarafından kendi kurmuş olduğumuz sisteme anında girilecek ve bir önceki seçim sonuçları ile karşılaştırılacak. Büyük oranda oy kaybı var ise avukatlarımız anında sandıklara itiraz edecek. Ayrıca bazı yerlerde Oy ve Ötesi gibi sivil gruplarla da görüşüyoruz. Ama diğer partiler de oylarına sahip çıkacaktır. Bu seçimde trafolara kedileri sokmayacağız.

 

Musluklar vatandaşa akacak

Karayalçın, CHP’nin projelerine halkın itiraz etmediğini belirterek “Hep nasıl yapacaksınız diye sordular. Ben de bundan çok memnunum. Geçtiğimiz günlerde AKP 90 proje açıklamış ve bunlardan 40’ının kaynağı yok. Seçmenlerin AKP’ye kaynağınız nerede diye sordukları yok çünkü artık inanmıyorlar. Biz artık değirmenin başına geçiyoruz. Yandaşlara akan musluklar kapatılacak, yurttaşlara akan musluklar açılacak” dedi.

 

Tehcir olmayacak

Karayalçın kentsel dönüşümle ilgili ise şunları söyledi: “İstanbul’un kentsel dönüşüm haritası ile deprem haritası yüzde 20 oranında örtüşüyor. Yani yüzde 80’i rant odaklı. Bununla ilgili de deprem yönetim birimini kuracağız ve teknik üniversitelerin önlemlerini uygulamaya koyacağız. AKP kentsel dönüşümü emsal artışları ile finanse ediyor. Bizim dönemimizde insanlar yaşadıkları yerde kalacaklar. Yani tehcir ve sürgün olmayacak”.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler