"2 yıldır çivi çakılmayan tren hatları her kesimi mağdur etti"

Chp İstanbul Milletvekili ve İstanbul adayı Bihlun Tamaylıgil, AKP iktidarı döneminde nakliye sektörünün sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü belirterek,2 yıl önce bakıma alınan tren hattının hala açılmamasının Halkalı'daki kamyoncu esnafını mağdur ettiğini ve hattın bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 25.05.2015 - 17:19
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili ve İstanbul adayı Bihlun Tamaylıgil, AKP iktidarı döneminde nakliye sektörünün sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü belirterek,2 yıl önce bakıma alınan tren hattının hala açılmamasının Halkalı'daki kamyoncu esnafını mağdur ettiğini ve hattın bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

HGS GEÇİŞLERİNDE PROBLEM VAR

 Seçim çalışmaları kapsamında Halkalı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret eden Tamaylıgil, her sektörde olduğu gibi kamyoncu esnafının da bitirilmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi: "Kamyoncu esnafımız çok dertli. Halkalı Gümrüğü'nün can damarını oluşturan tren hattının iptal edilmiş olması, Avrupa bağlantı yolunun kapanması anlamına geliyor. Yaptığım ziyarette gördüm ki Halkalı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı 248 esnafın işleri neredeyse durma noktasına gelmiş. Trafikteki saat uygulaması nedeniyle esnafa kesilen cezalar çok büyük boyutlara ulaşmış. HGS geçişlerinde yaşanan problemlerden da esnafımız şikayetçi. Bir kamyondan iki defa HGS çekilmesi şikayetini neredeyse herkesten duyduk. En önemli sorunlardan biri de yabancı plakalı kamyon ve tırların yurtiçinde taşıma izni olmamalarına karşın çalışmaları haksız rekabete neden olması. Yurtdışından aldıkları ucuz mazotla yurtiçinde kaçak taşımacılık yapanlar yerli esnafımızı bitirmiş durumda. Trafik sigortasının çok yüksek meblağlarda olması ise bir başka kabul edilemez durum. Takometre fiyatlarınn fahiş olması da cabası.Özetle kamyoncu esnafımız kan ağlıyor. "

TREN HATLARINA 2 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI 

CHP'nin karayolları yasasındaki haksızlıklara karşı büyük mücadele verdiğini anlatan Tamaylıgil sözlerine şöyle devam etti: "Anadolu yakasında Gebze-Haydarpaşa, Avrupa Yakası'nda ise Sirkeci-Çerkezköy hatlarına 2 yıldır çivi dahi çakılmaması bütün halkımızı mağdur ediyor. Ancak tren hattının kapalı olmasından dolayı zorluklar yaşayan bir de kamyoncu esnafı boyutu var. CHP bu tren hattının açılmasını hayati öncelikte görüyor.Yabancı nakliye izinleri olduğu halde yurtiçinde de çalışan firmaların denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kentsel dönüşüm gibi nakliye araçlarının dönüşümünün yani yenilenmesinin gerektiğine inanıyorum. Kamyoncu esnafının haklarını koruyacak üst bir sivil toplum kuruluşu oluşturulması için gerekli desteği göstereceğiz. 2015 Seçim Bildirgemizde de açıkça ifade ettiğimiz gibi, bütün sektörlere olduğu gibi kamyoncu esnafına da adil rekabet ortamı sağlayacağız. Emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalan bütün esnafın Sosyal Güvenlik Destek Primi'ni ödetmeyeceğiz. Kamyoncu esnafımızın kanayan yaralarını mutlaka durduracağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler