Demirtaş: İspatlasınlar istifa ederim

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş izleyicilerin ve Ahmet Hakan'ın yoğun isteği üzerine saz çalıp türkü de söyledi.

Yayınlanma: 28.05.2015 - 08:56
Abone Ol google-news

,,<video:286431>

Demirtaş canlı yayında saz çaldı, türkü söyledi - VİDEO

CNN Türk'te yayınlanan 'Dört Bir Taraf' programında katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, izleyicilerin ve Ahmet Hakan'ın yoğun isteği üzerine saz çalıp türkü söyledi. Demirtaş, Ahmet Hakan'ın istediği "Şu karşı yaylada göç katar katar" ile "Cemalım" türküsünü söyledi.
 

İşte Demirtaş'ın konuşmadan satırbaşları:

-HDP’nin İslam’a karşı olması dine karşı olması gibi bir yaklaşım asla olmadı. Asla böyle bir saygısızlığımız bu kadar çarpıtmalara rağmen düşünülemezdi. Bu, başbakanın bilinçli psikolojik baskısıdır. Seçim bildirgemizde inanç özgürlüğünü de tanımladık.

-Hepsi eşit hizmet almayı hak ediyor. Biz diyoruz ki Diyanet İşleri Başkanlığı sadece bir dine hizmet etmesin, bütün dinlere eşit hizmet sunsun. Devletten emir almasın özerk olsun. Ben kendimi inançlı Müslüman olarak tanımlıyorum. Buna rağmen neden meydanlarda bu kafirdir diye kampanya yürütüyorsunuz?

Demirtaş'tan Kabe ve Diyanet resti: 'İstifa ederim' - VİDEO

-'Demirtaş din düşmanıdır' açıklamaları seçmenin eğilimini değiştirmek içindir. 

İspatlasınlar istifa ederim

-'Taksim Kabe'mizdir' asla demedim. Bu sözü söylediğimi ortaya koysunlar istifa ederim.

-Ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı alenen yalan kampanyası yürütüyor.

-Kürtçe Kuran'ı seçim meydanında  meydan meydan dolaştırması herkesi rahatsız etti. On bin adet basıldı. Dağıtımı yapılmadan bir adet alınıp Cumhurbaşkanına yetiştiriliyor.

-Bana yapılan her hakaret temsil ettiğim siyasi görüşe de yapılmıştır.

-Kız kardeşim de başörtülü. Çok mücadele ettim ama bunu seçimlerde kullanmadım.

-Kürtüm Müslüman'ım solcuyum.

-CHP üst düzey yöneticileri AKP ile koalisyon yapabileceğini açıkladılar. Bizim AKP ile koalisyon kurmak dışarıdan destek vermek niyetimiz yok. Güçlü bir muhalefet yapmak istiyoruz.

-Abdullah Öcalan'ı tanımıyorlar. Partiye talimat veren bir tarzı yoktur. HDP'nin kurucusu yöneticisi başkanı değil. Biz bir iradesi olan partiyiz. AKP şu anda Saray'dan habersiz hükümeti toplayabiliyor mu?

'Din adamı örnek olmak zorundadır'

-Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kullandığı makam aracı var. Makam aracı varken neden bir trilyon devlet bütçesinden harcama yapılıyor. 320 bine o Mercedes’i alamazsınız ham fiyatını söylüyor, kimseyi kandırmasınlar. 320 bin olsun ne gerek var. Din adamı örnek olmak zorundadır. İslam din önderi Hz. Muhammed'in yaşamını temsil etmek zorundadır. Papa’nın özel uçağı yok. İki Papa Vatikan’ın devlet başkanıdır. Çöpten ekmek topluyor insanlar ülkemizde sen İslam dininin temsilini yapıyorsan yaşamınla örnek olmak zorundasın. ‘Makam arabalarına harcanan çerez parası’ diyorlar. Devlet yöneticisi israf yaparsa devlet çalışanı ona göre davranır.

-Barajı aşamazsak istifa ederim diyorum, eğer yüzde 10 alamamışsak, bu program normalde iktidarda olmalı, başarısız olursak '7 Haziran akşamı tereddütsüz olarak görevimden istifa ederim' diyorum. Parti programımıza çok güveniyoruz.

-Selahattin Eyyübi bugün yaşasaydı haralde HDP'li olurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler