CHP'li Koç: Bu sefer size dolap çevirtmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Tartışmalar, geçmişteki sabıkanızdan doğuyor. Başka konularda olduğu gibi sandık hileleri konusunda da hünerlisiniz. Ama sizi bir kez daha uyarıyorum. Milletin kaderiyle, Türkiye'nin kaderiyle oynamayın, bu sefer size dolap çevirtmeyeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 29.05.2015 - 12:00
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, seçim yaklaştıkça birçok kesimde yoğunlaşan kaygılar ve basındaki seçim güvenliği tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Koç, "Siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyorum. Milletin kaderiyle, Türkiye'nin kaderiyle oynamayın. 65 yıldır serbest seçim yapan bir ülkede seçim güvenliğinin bu şekilde tartışılır olması, aslında sizin sabıkanızdan ileri geliyor. Demek ki siz her konuda olduğu gibi sandık hileleri konusunda da oldukça maharetlisiniz, hünerlisiniz" dedi. AKP'nin her geçen gün oyunun düştüğünü ve daha da düşeceğini belirten Koç, "Size tavsiyem, önce oturup bir özeleştiri yapın. Nerede yanlışlıklar yaptığınızı sorgulayın. 'Bu millet bizden niye uzaklaşıyor?' diye bir değerlendirme yapın. Her konuda hile olur mu? Her konuda sahtekarlık olur mu?" diye konuştu.

Adil bir seçim sonucunun sağlanabilmesi, milletin gerçek iradesinin sandığa yansıyabilmesi için bu seçimde çok kararlı olduklarını belirten Haluk Koç, "Onun için de 7 Haziran'da daha önce çevirdiğiniz dolapları size milletimizle beraber çevirtmeyeceğiz. Her şey ak mı, kara mı 7 Haziran'da belli olacak ve 8 Haziran sabahına Türkiye AKP iktidarı olmadan uyanacak. Daha farklı, mutlu bir Türkiye'yi hep beraber yakalayacağız" dedi.

'AYDINLARIN ÇAĞRISI, MALUMUN İLANI'

Koç, 200 yazar, aydın ve sanatçının hükümete yönelik ortak bir çağrı yaptıklarını da hatırlattığı açıklamasında, "Seçim güvenliği ve son gelişmelere ilişkin kaygılarını dile getirdiler. Öncelikle bildiri, sürekli bizim de ifade edegeldiğimiz gerçeklerin, yani malumun tekrar ilanından ibarettir. Türkiye'de yaşanan kamplaşmanın, inançlar, etnik kökenler, farklılaşmalar boyutunda siyasi iktidar tarafından ve bilhassa mevcut sayın Cumhurbaşkanı tarafından nasıl acımasızca, hunharca kullanıldığına bizler de konu edilerek zaman zaman tanık oluyoruz. Adil seçim çağrısı da bunu doğruluyor" diye konuştu.

CHP genel merkezi olarak tüm altyapıları ile seçim gününe yönelik hazırlıkları tamamladıklarını belirten Koç, "Bütün sandıklarda bir CHP ordusu görev yapacak. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları, Ankara ve oyları, oy ve ötesi, yani bütün bu arkadaşlarımız, barolar, yani diğer muhalefet partilerimiz sürekli olarak iktidarın daha önceki sandık sabıkalarını dikkate alarak ellerinden geleni yapacaklar. CHP bu seçimde YSK'nın eş zamanlı olarak verileri siyasi partilere de geçmesini genel merkezinde takip edecek. Islak imzalı tutanaklarla gelen sonuçların karşılaştırılması yapılacak ve gereken itirazlar yasal süresi içinde yapılacak" dedi.

FAHRİ GÖZLEMCİ ÇAĞRISI

Vatandaşlar için bir hususa dikkat çekmek istediğini de belirten Koç, "Oyunuzu kullanacaksınız. Tercihinizi huzurlu, üreten, kardeşçe yaşamak isteyen insanların çoğunlukta olduğu bir Türkiye için kullanacaksınız. Buna inanıyoruz. Ama oy kullandıktan sonra 'ben görevimi yaptım, gerisi artık başkalarına' deyip bırakmamanız gerekiyor. Saat 17.00 ile 19.00 arasında oy kullandığınız sandıklarda açık tasnife lütfen fahri gözlemci olarak katılın. Ellerinizi kavuşturun ve sayımı izleyin" diye konuştu.

Son olarak görevlilerine yönelik bir açıklama yapan Koç, "İmza, tutanak, son değerlendirme yapıldıktan sonra oradaki görevliler o tutanağın ilçe seçim kuruluna, ilçeden ile, ilden YSK'ya aktarılması sırasında; müşahit, gözlemci ve yetkili olarak görev yapacaklar ve takibi sürdüreceklerdir. En ufak kaydırmada Genel Merkezimizden ve il-ilçe başkanlıklarımızdan gerekli hukuki itirazların yapılması için her türlü altyapı sağlanmıştır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler