'Saklıyorsan suç işliyorsundur'

Silahların ilaç kutularının altına saklandığına dikkat çeken Demirtaş, “Demek ki suç işliyorsun. Bütün bu suçlar 7 Haziran sonrasına kaldı” dedi.

Yayınlanma: 30.05.2015 - 03:28
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet’in MİT TIR’ları ile ilgili haberiyle ilgili gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a soruşturma açılmasına ilişkin, “İlaç kutularının altına saklayarak falan gönderiyorsanız demek ki suç işliyorsunuz” dedi.

Gazetemizin MİT TIR’larıyla ilgili haberini değerlendiren Demirtaş, “Bunlar yaşandı Türkiye’de. Fakat her şey seçim sonrası belli olacak. Bütün bu suçlar, günahlar örtülecek mi? Yoksa bu suçları işleyenlerle ilgili en azından bir yaptırım uygulanacak mı? HDP’nin başarısına bağlı” dedi.

Demirtaş, şöyle devam etti: “Orada Türkiye’nin gönderdiği ne insani yardım, ne de silahlar tam olarak amacına ulaştı, gideceği yere gitti diyemez hiç kimse. Eğer Türkiye silah yardımı yapmak istiyorsa oradaki gruplara bunun yasal, resmi yolları ve yöntemleri vardır. İlaç kutularının altına saklayarak falan gönderiyorsanız demek ki bir suç işliyorsunuz. Bu silahlar karşıya gittikten sonra, kime ulaştığı, nasıl dağıtıldığı konusunda hiç kimse garanti veremez. Çok sayıda grup var ve bu silahlar orada ki gruplara ulaşmıştır, IŞİD dahil olmak üzere.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler