Türkiye’nin 19 ‘şeffaf’ vekili

34 milletvekili adayının içinden sadece 19 vekil mal beyanında bulundu

Yayınlanma: 29.06.2015 - 22:05
Abone Ol google-news

Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde “Açık Koalisyon” katılımcısı 16 sivil toplum kuruluşunun yürüttüğü “Açık Siyaset” kampanyası kapsamında mal beyanlarını ve seçim kampanya bütçelerini kamuoyuna açıklayan 34 milletveakili adayının içinden seçilen 19 vekil Türkiye’nin ilk “Açık Vekil”leri oldu. Açık Koalisyon adına Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından yapılan açıklamada vekiller tebrik edilerek “Açık Siyaset” kampanyamıza gönüllü olarak gösterdikleri destekle Türkiye’de temiz, dürüst ve hesap verebilir bir siyaset de yapılabileceğini gösteren ilk adımı attıkları için kendilerine çok teşekkür ederiz.

Tüm milletvekillerimizi de ‘Açık Siyasete’ destek olmak için öncelikle kendilerinin ve birinci dereceden yakınlarının mal varlıklarını kamuoyuna açıklamaya ve ivedilikle Siyasi Etik Yasası, Siyasetin Finansmanı ve Milletvekillerinin ve Üst Düzey Bürokratların mal bildirimlerinin kamuoyuyla paylaşılması gibi yasal düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’nin İlk “Açık Vekilleri” ise şöyle sıralandı:

Adem Özcaner- HDP Van, Aykut Erdoğdu- CHP İstanbul, Çağlar Demirel-HDP Diyarbakır, Edib Berk- HDP Diyarbakır, Enise Güneyli- HDP Mardin, Feleknas Uca-HDP Diyarbakır, Ferhat Encü-HDP Şırnak, Figen Yüksekdağ Şenoğlu-HDP Van, Lezgin Botan- HDP Van, Nimetullah Erdoğmuş- HDP Diyarbakır, Nursel Aydoğan- HDP Diyarbakır, Özcan Purçu- CHP İzmir, Özgür Özel-CHP Manisa, Remzi Özgökçe-HDP Van, Selami Özyaşar-HDP Van, Tuğba Hezer- HDP Van, Yurdusev Özsökmenler- HDP Van, Ziya Pir- HDP Diyarbakır, Kemal Kılıçdaroğlu-CHP İzmir...

BAZI VEKİLLERİN MAL VARLIĞI

Bazı vekillerin mal varlığı şu şekilde:

Kemal Kılıçdaroğlu CHP İzmir: Ankara Balgat’ta 2003 yılında edinilen değeri 142 bin lira olan tapulu konut. Ankara Akyurt’ta 2003 yılında edinile değeri 57 bin 300 lira olan konut; Tunceli’de 2007 yılında edinilen, değeri 75 bin 284 lira olan konut; Burhaniye’de 2009 yılında edinilen, değeri 300 bin lira olan konut. 1997’de Akçalı Konut Yapı Kooperatifi ile Gökyurt Konut Yapı Kooperatiflerine üye. 2004 model Renault Clio marka 14 bin TL tutarında otomobil. Üzerine kayıtlı taşınmaz mallar da Nuri Abaç, Fikret Otyam, Güler Çakır, Hüseyin Yüce, Ayatullah Sümer’e ait 8 tablo bulunuyor.

Ferhat Encü-HDP Şırnak: Şırnak’ta 10 bin TL tutarında arsa, Ziraat Bankası’nda 300 TL, 60 bin TL kişisel borç. Seçim kampanyası boyunca da 60 bin TL nakti borç, 60 bin TL ise tahmini borç ile seçim kampanyasını yürüteceğini beyan etti.

Figen Yüksekdağ Şenoğlu-HDP Van: İş Bankasına 14 bin TL borcu. 7 Haziran genel seçimlerinde yürüteceği kampanya süresinde ise Van için ortalama 70 bin TL bağış.

Özcan Purçu- CHP İzmir: Aydın’da (miras)150 bin TL tutarında daire, Aydın’da 30 bin TL tutarında arsa (miras), 2006 model megane marka 25 bin TL tutarında otomobil, 30 bin TL tutarında ziynet eşyası. Seçim sırasında yürüteceği kampanya süreci için ayrılan kaynaklar: 100 bin TL kendi altınları ve nakdi (bağış-otomobil kullanma, mazot yardımı)

Özgür Özel-CHP Manisa: 60 bin değerinde bina, takas+40 bin TL tutarında bina, 50 bin TL tutarında bir bina, 1/5000 hisse değerli bir kooperatif, renault 2011 model 73 bin TL ve 2013 model opel marka 43 bin TL değerinde iki otomobil. Kampanya sürecinde ise kullanılmak üzere 100 bin TL nakdi kaynak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler