CHP'li Sarıbal'dan Davutoğlu'na IŞİD sorusu

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; Kilis'te 1 askerin şehit edildiği, 2 askerin de yaralandığı IŞİD saldırısı için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Yayınlanma: 25.07.2015 - 17:45
Abone Ol google-news

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'e sunduğu önergesinde "Basında yer alan bilgilere göre 'IŞİD'in yaralı bir militanını Türkiye'ye sokmak istemesi ve askerin izin vermemesi üzerine çıktığı' iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

CHP'li Orhan Sarıbal'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle:

"CHP'li Sarıbal Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

Çatışma neden çıkmıştır? Şimdiye kadar sınırda bize 'gülümseyen' İŞID militanları niçin saldırı düzenlemiştir?

Basında yer alan bilgilere göre 'IŞİD'in yaralı bir militanını Türkiye'ye sokmak istemesi ve askerin izin vermemesi üzerine çıktığı' iddiaları doğru mudur?

Türkiye sınırından 2010 - 2015 yılları arasında kaç IŞİD militanı tedavi olmak için Türkiye'ye geçmiştir? Tedavi olmak için getirilen kaç IŞİD militanı tutuklanmıştır? Tutuklanmamışlarsa gerekçesi nedir?

Türkiye, IŞİD ile yaralılarınızı tedavi ederiz yönünde bir 'antlaşma' yapmış mıdır?

Hakan Fidan'ın '4 adam yollayıp 8 füze attırırım' sözleri düşünüldüğünde Kilis'te saldıran IŞİD militanlarının Hakan Fidan ile bağlantısı araştırılacak mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler