Bahçeli: ‘Diyaloğa açıktık, kimse kabul etmedi’ diyecekler

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan’ın AKP’nin tek başına iktidarı için çalıştığını söyledi.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 22:51
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetteki tavır değişikliği ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “azınlık hükümetiyle hemen seçime gidilebileceği” yönündeki söylemlerini “Cumhurbaşkanı kendisi için başkanlık sistemini uygulamada yetersiz kaldı. 17-25 hesaplaşma sürecine gireceği korkusu var. Ya arzuladığı şekilde kendisini güvence altına alabilecek bir koalisyon hükümeti aramakta veya seçime gitmek suretiyle tek başına iktidar olabilecek bir AKP ortaya koymaya çalışmaktadır” şeklinde değerlendirdi. Bahçeli gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına şu yanıtları verdi:

17-25 Aralık korkusu: AKP ve HDP koalisyonu çok rahat kurulabilirdi. Oslo müzakerelerinin siyasi çözümü olarak takdim edilebilecek bir hükümet şekli ortaya çıkarabilirdi. Çıkartamadılar. Zannediyorum Cumhurbaşkanı’nın kendisini “başkanlık sistemi” olarak uygulamaya koyma noktasında yetersiz kaldı. Eğer bu şekilde uygulamalar devam ederse, 17- 25 olaylarının gözden geçirilmesi ve hesaplaşma sürecine gireceği korkusu var. Kendisini güvence altına alabilecek bir koalisyon hükümeti aramakta veya seçime gitmek suretiyle tek başına iktidar olabilecek bir AKP ortaya koymaya çalışmaktadır. Başka türlü izahı yok.

En iyi denklem AKP-CHP: Toplumsal bir yarılma var.

ÖZEL’DEN VEDA ZİYARETİ

Toplumsal yarılmayı önceleyecek koalisyon denklemleri içinde hangisi olabilir? AKP ile CHP’dir. Bu ülke için de daha hayırlı olur.

Göz kırpmayın

Bizimle göz kırpıştırmalarına izin vermeyiz: AKP ve CHP arasındaki koalisyona temel teşkil edebilecek çalışmaları yürütmek maksadıyla Genel Başkan’ın bilgisi dahilinde yürütülen görüşmeleri, MHP’nin milletvekillerinin zaman zaman birbirleriyle karşılaşarak yaptıkları sohbetlerle eşdeğer tutmamak lazım. Böyle bir görüşme koalisyon zemininde değil. Bir de MHP, zayıf karakterli bir parti değil. Siz koalisyon yaparken bizimle göz kırpıştırmalarına rıza gösteremeyiz.

Niyetleri gizli

Asıl niyeti saklıyorlar: Birileri AKP-CHP koalisyonunu arzuluyor. Birileri de CHP ile Erdoğan’a yıllardır tekrar ettikleri eleştirileri nasıl telafi edecekleri endişesi taşımaktadır. Seçimden evvel de “Bak görüyor musunuz, biz herkesle koalisyon için diyalog kapısını açtık, kimse kabul etmedi. Onun için erken seçime gidiyoruz” sözünü kendileri için saklı tutmaya çalışıyorlar. Ama gerçek bu değil.

Kuran güvence: Kuran’ı Kerim’e el basma iktidarın 12 yıllık uygulamalarına olan güveni ifade eder. Sizin söylediklerinize inanabilmemiz için, muhafazakar Müslüman, demokrat Müslüman, demokrat muhafazakar bir kitle için en kutsal değerin Kuran olması lazım. Buyurun basın elinizi Kuran’a. Diyoruz ki, 12 yılda size olan güven sarsıldı. Bu durum karşısında inandırıcı olmanız için muhafazakar demokrat kimliğinizle en kutsal kabul ettiğiniz Kuran’a el basın kardeşim.

Soruşturma sevindirici: (HDP eşbaşkanları hakkındaki soruşturma) Hukuk çalışmaya başlamışsa, sevindirici.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler