Demirtaş: Kuzu çalışıyor... Kuzu: Kapatmaya karşıyım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisine yönelik kapatma hazırlığı yapıldığını ileri sürdü. Çalışmanın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na getirilen Burhan Kuzu’nun özel hukuk bürosunda sürdüğü iddiasında bulunan Demirtaş, yetkili savcının da Ethem Sancak’ın akrabası olduğunu söyledi. Kuzu ise iddiaları yalanlayarak “HDP kapatmayı hak etmiştir ama ben parti kapatmaya karşıyım” dedi.

Yayınlanma: 01.08.2015 - 23:28
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin kapatılmasıyla ilgili olarak kendisinin çalışma yaptığı yönündeki iddiasının ‘kocaman bir yalan’ olduğunu belirterek, parti kapatmaya her zaman karşı olduğunu söyledi. Kuzu, “Anayasa bakımından HDP kapatmayı hak etmiştir, suç makinasıdır hepsi. Ama bunlardan dolayı kendileri yargılansın partileri kapatılmasın” dedi.

Kuzu, Demirtaş’ın açıklamalarını Cumhuriyet’e değerlendirdi. Demirtaş’ın iddiasının kocaman bir yalan olduğunu, ömrü boyunca hiç bir zaman hukuk bürosunun olmadığını kaydeden Kuzu, “Parti kapatma konusundaki hassasiyetimi herkes bilir. Parti kapatmanın doğru olmadığını, çağın dışında kaldığını, partileri milletin kapatması gerektiğini söyleyerek bugüne geldim” dedi. Bir suç varsa partiler yerine kişilerin yargılanması gerektiğini kaydeden Kuzu, “Bir suç varsa dokunulmazlığı kalkar yargılanır o başka bir süreç. 2010 yılında referandum yaptık. Partilerin kapatılmasını zorlaştıran madde paketten düştü. Çok gayret ettim o zaman. BDP’ye gelin bu paketten düşüyor destek verin parti kapatmayı zorlaştıralım dedim. Meclis’e bile gelmediler 2. turda. Onların yüzünden düştü” diye konuştu.

Anayasa ve yasa bakımdan HDP’nin kapatılma noktasında tüm şartların gerçekleştiğini kaydeden Kuzu, “O başka bir mesele, kapatmayı hak etmiştir, suç makinesidir hepsi. Ama bunlardan dolayı kendileri yargılansın partileri kapatılmasın. Benim çalışma yapmam mümkün mü böyle birşey için, benim başka işim yok mu? Parti kapatmayla ilgili cumhuriyet başsavcısı davasını açar, Anayasa Mahkemesi değerlendirir. Parti kapatma davası konusunda savcı acze mi düşmüş, açar davayı kapanırsa kapanır. Kuzu gibi büyük bir hukukçunun bunun için çalışmasına gerek yok” görüşünü dile getirdi.

 

‘Yalan şampiyonu’

Demirtaş’ın amacının kendisi üzerinden Cumhurbaşkanlığı makamını hedef almak olduğunu savunan Kuzu, “Gladyo gibi deli saçması bir lafla Suruç olayını oraya yıkmaya kalktı. Yalan noktasında kendisini 2015 yılının şampiyonu seçiyorum. Tamamen kurgu, nereden uydurabiliyor anlamıyorum. Önce döktüğü kanların hesabını versin benle uğraşacağına” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler