MHP şarta bağladı

MHP’nin, ilk günden sıralanan şartlarının kabulü şartıyla AKP ile masaya oturabileceğine dikkat çeken MHP kurmayları, “AKP, MHP ile kurabilmek için gereğini yapmalı” görüşünü dile getiriyor.

Yayınlanma: 11.08.2015 - 21:52
Abone Ol google-news

Siyasette nabız “AKP-CHP koalisyonu kurulacak mı” sorusu üzerine atarken MHP, “AKP-CHP arasında bir koalisyon kurulamazsa, topun AKP’de olduğu” görüşünde. MHP’nin ancak şartlarının kabulü ile AKP ile masaya oturabileceğine dikkat çeken MHP kurmayları, yoğunlaşan terör saldırıları nedeniyle de “erken seçime gitmenin de uygun olmayacağına dikkat çekiyor. MHP’de, “Türkiye olağanüstü koşullardan geçiyor, bu durumda MHP taşın altına elini koyar mı” sorusuna da “AKP’nin elini ne kadar taşın altına koyacağına bağlı” yanıtı veriliyor.

 

Bahçeli’den sinyal

7 Haziran seçimlerinin yapıldığı günün akşamından bu yana “AKP-CHP, AKP-HDP ve AKP-CHP-HDP” koalisyon seçeneklerini sunan, “Bu seçeneklerin yaşama geçirilememesi durumunda erken seçimi işaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önceki gün yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye’nin olağanüstü koşullardan geçtiğini, vakit kaybetmeden AKP-CHP koalisyonu kurulması gerektiğini” belirtip “Erken seçim tedavülden kalktı” ifadelerini kullanması, siyasi kulislerde “MHP, koalisyon için kapı mı araladı” sorularını da beraberinde getirmişti.

MHP kurmayları, bu soruya “Top AKP’de” yanıtını veriyor. MHP kurmayları, “Genel Başkan Bahçeli’nin ilk günden bu yana koalisyon kurulabilmesi için şartlarını sıraladığını, bu şartların en önemlilerinden birinin de çözüm süreci olduğunu, bunun yanı sıra anayasanın ilk 4 maddesinin MHP’nin olmazsa olmazı olduğunu” vurgulayarak, “AKP ile CHP arasında bir koalisyon kurulmazsa, AKP, MHP ile masaya oturmak istiyorsa, şartları kabul edecek” görüşünde birleşiyor.

Ancak MHP’de, Bahçeli’nin “Erken seçim tedavülden kalktı” açıklamasının ardından “erken seçim ülke için iyi olmayabilir” tartışmaları da yapılıyor. MHP’li yetkililer, “Ülke böyle bir durumdayken erken seçime gitmenin sorumluluğu MHP’den çok AKP’dedir” görüşünü dile getiriyor. MHP’li yetkililer, “AKP ile CHP koalisyonu için iki partinin yüzde 70 oranında anlaştıkları yolunda kendilerine bilgiler geldiğini” de ifade ediyor. Bu nedenle MHP’de “AKP ile CHP arasında koalisyon kurulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler